![]() |
Yoga i medytacja
Cze
jestem tu nowy w Sims gram juz od paru dni i nie moge pojac po co jest Yoga i medytacja .. mozna prosic o wyjasnienie ? |
Jak nie masz np. przyrządu do ćwiczeń albo telewizora to ćwiczysz yoge i zwiększają Ci się umiejętności Kondycji. A medytacja to też do czegoś było xP
|
obydwa chyba powiekszają kondycję..
|
A w jaki sposób można ćwiczyć jogę ? to powiem znajomej :) sprawdzałam już u niej, że jak się klika, to siępojawia napis "aktywny sim" i to chyba wszystko..
|
Bo można ćwiczyć dopiero, gdy ma się już 1 czy 2 punkty kondycji :)
|
:D ale fajnie :D dzięki :D jako fanka kultury chińsko-japońskiej cieszę się, że moje simy będą w zgodzie z własnym ciałem :D
|
Cytat:
|
thx za info all
teraz juz wiem co zrobic jak kilku na raz musi przypakowac :) |
Cytat:
|
łał
A bardzo długo trzeba tak medytować?? Jak ma sie duży dom to taka teleportacja może się przydać... Podobają mi się te figury jogi w simach... Śmieszne bardzo... :)
|
Mnie bardziej śmieszy kiedy sim ćwiczy przy muzyce :D Fajne pozycje czasem przybiera :D
|
teleportacja - to jest coś :DD a jak się to robi :D ? klika się na sima i jest "teleportuj się" ??
|
Po dluzszym czasie jest tybetanska melodyjka, po tym sim zaczyna lewitowac. A po tym wystarczy kliknac na miejsce gdzie sie chce sima teleportowac i juz.
|
dobre jak sim za wczesnie wstanie do pracy, zamrazamy go i spokoj na pare godzin a potem teleport pod autko
|
Wow... :blink: niezłe....Ale ściągneli z abry,muszę spróbować....
|
Stella oni dużo ściągnęli z poprzedniej wersji TS. I to wcale nie źle, tylko dobrze, źle że nie ze wszystkich wersji (nie ma do końca randki, nie ma zwierzaków, wakacji, gwiazdy.. :(). Ale też będę próbować ;)
|
Gwiazda to mniej więcej jest, bo można być popularnym.
|
Dobra nie będe zakładać nowego tematu... więc jak sie medytuje ??.
Z tego tematu nie wyczytałam nic jak sie medytuje (no chyba że nie umiem czytac ze zrozumieniem :P.) Pozdrawiam... |
Cytat:
a z tym teleportowaniem się jest tak, że można teleportować się tylko podczas medytacji. gdy sim przestanie medytować musi chodzić już normalnie. |
Cytat:
Pozdrawiam... |
chyba jest potrzebny extra 5 lv kondycji a z teleportem to jakos tego nie mam nigdy .. nawet po 6 goszinach medytacji
|
Cytat:
No właśnie, wracając do tematu, to moja Simka tylko ćwiczy jogę, ( świetne asany)czasami skacze przy muzyce. Co do medytacji to chyba robiła to zbyt krótko, bo nie zauważyłam, aby mogła się teleportować. |
Jak zwykle masz tylko do m n i e pretensje, nie do nikogo innego. Moi simowie nie ćwiczą przy muzyce wolą normalną jogę.
|
Cytat:
|
Cytat:
ja nigdy nie wiem kiedy dokładnie ta opcja mi się pojawia... |
Cytat:
Och dziwne że cię nie obchodzę, bo jakoś zawsze się mnie czepiasz. Chyba muszę wynieść się z tego forum. Raz, a dobrz/e |
Cytat:
|
moze to czy sim medytuje zalezy pora dnia a nie kondycja (jedna moja simka chyba byla gruba a mogla medytowac)?
|
Cytat:
a poza tym... sim może być gruby, a punktów kondycji może być sporo. jedno z drugim się nie wiąże, bo sim, który dużo ćwiczy, może jeszcze więcej jeść, przez co tyje. |
to nie wiem od czego to zalezy
|
Dlaczego?
Trzeba mieć i inwęcję i logikę i wtedy można medytować. A moje simka medytowała 3 dni i się nie mogła teleportować.:O
|
ta teleportacja to sie pewnie rzadko zdarza
|
Cytat:
|
Lewitacja
A po ilu gdzieś tak godzinach zaczyna lewitować???
|
Cytat:
|
A czy u kogoś dział opcja "zaproś do wspólnej jogi" czy jakoś tak na dzieciach? Gdy moi simowie uprawiają jogę i chcę by dzieciaki się przyłączyły to one nic nie robią.
|
stoja i sie gapia ?
kondycha im rosnie ? dopingują moze :P |
Cytat:
|
moze tak na prawde yoga od medytacji niczym sie nie rożni? jedynie błednym tłumaczeniem? a jezeli jest roznica to na czym ona polega?ktos odpowie? :)
|
Jest pewna różnica, bo podczas medytacji się siedzi i "medytuje" :D a joga to trochę inny rodzaj drogi do samodoskonalenia.
|
A mi przy medytacjii rośnie logika, nie kondycja... :D
I jest później jeszcze: żongluj, ale nie pamiętam od czego to zależy :D |
Żongluj to chyba na lodówce, ekspresie i barku jest?
A co do tej jogi i medytacji to to są dwie różne rzeczy. Joga jest na stojąco a medytują siedząc. :P |
ALe jest też żongluj po kliknięciu na sima. Zauważyłam to w rodzinie Dziwak :D Ten z najdłuższymi włosami to ma :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Mój Sim medytował i już mógł się teleportować. Miał platynowy wskaźnik aspiracji i wszystkie potrzeba na maxa (nawet nie wiem czy to ma z tym związek ;)) i gdy się teleportował to taka niebieska chmurka go owiewała. Niestety zdjęć nie umieszczę bo ten Sim to był stary piernik i od razu po zakończeniu medytacji odszedł do lepszego świata (sorry ale z przejęcia nie zrobiłem zdjęć:shy:. Obiecuję poprawę).
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam problem: otóż mam dwóch simów, którzy w ogóle nie chcą medytować, chociaż jeden ma 4 kreski logiki a drugi 10. Jednak żadnemu z nich nie pojawia się opcja Medytuj. Nie wie ktoś dlaczego tak się dzieje?
|
Gwin T twoje simy muszą miec przynajmniej 3 punkty logiki oraz 3 punkty kondycji
Pozdro |
Już znalazłem rozwiązenie podaje dla potomnych: rzecz nie tylko w samych puktach logiki i kondycji, ale również w usposobieniu danego sima. Sim poważny spokojnie będzie mógł medytować, jednak sim rozrywkowy woli zamiast medytowania żonglowanie ;)
|
Odp: Yoga i medytacja
A czy dzieci mogą uprawiać jogę lub medytować?
W ogóle to jak dziecko może zdobyć punkt kondycji oprócz pływania w basenie? |
Cytat:
Jak masz takie dodatek jak np.Czas Wolny to mogą grać w piłkę, ćwiczyć przy drążku itp. W Osiedlowym Życiu można chyba skakać na skakance |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:47. |