TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Ukośne przedmioty... (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=10859)

Cludii 17.11.2004 16:18

Ukośne przedmioty...

Co zrobić żeby postawić jakiś mebel pod innnym kątem, tzn, tak na ukos ??? Mi raz tak przez przypadek wyszło (nie wiem jak :P) próbowałem jeszcze raz każdym klawiszem na klawiaturze ale mi nie wyszło. :P

adi1570 17.11.2004 17:05

???

kurde nia mam zielonego pojęcia !! jak ci sie uda to napisz do mnie na GG 6348753

Fizzly 17.11.2004 17:10

Tak się nie da. :) Mi tez tak wyszło kilka razy przez ptrzypadek ale to tylko błąd w grze, ponieważ meble "na krawędzi" MAXIS wycofało. :D NAwet jeśli tak ustawisz to sim nie potrafi z niego skorzystać. ;)

mariq 17.11.2004 17:57

No niestety nie idzie ustawiać mebli na skosach a szkoda :| MAXIS jeden błąd poprawił z 1 części ale terka 2 !! nie idzie ustawiać mebli :| mogli by to w przyszłym dodatku naprawić :)

pozdrawiam 3maycie sie

patiiiii20 17.11.2004 18:19

Nie wiem, ale chyba był już taki temat i był jakiś kod ale nie wiem czy do tego...
Pozdrawiam :)

rainne 17.11.2004 18:24

Cytat:

Napisał patiiiii20
Nie wiem, ale chyba był już taki temat i był jakiś kod ale nie wiem czy do tego...
Pozdrawiam :)

boolProp snapObjectsToGrid false
boolProp snapObjectsToGrid true
te kody? :)
one tylko odpowiadają za niestandardowe stawianie przedmiotów poza siatką gry (znaczy że można coś ustawić bardziej po środku albo coś bliżej innego przedmiotu). Nie dotyczą one okien i drzwi.

Fizzly 17.11.2004 20:41

Cytat:

Napisał rainne
one tylko odpowiadają za niestandardowe stawianie przedmiotów poza siatką gry (znaczy że można coś ustawić bardziej po środku albo coś bliżej innego przedmiotu). Nie dotyczą one okien i drzwi.

Wypasiony kod! Nie znałem go. :D

patiiiii20 18.11.2004 13:47

Cytat:

Napisał rainne

Tak, o ten kod mi chodziło :). A już myślałam że zrobie z siebie głupiutką dziewczyne :). Pozdrawiam... :)

Cludii 20.11.2004 08:20

niebardzo oto mi chodziło... bo jak mamy te ukośne fundamenty ,to chyba po coś one są! musi się jakoś dać stawiać takie meble. PS ; ale kodzik fajny ;)

Moonia 20.11.2004 08:55

Cytat:

Napisał Cludii
niebardzo oto mi chodziło... bo jak mamy te ukośne fundamenty ,to chyba po coś one są! musi się jakoś dać stawiać takie meble. PS ; ale kodzik fajny ;)

To jest tylko do ozdoby niestety. Z takimi ukośnymi ściankami domek ładniej z zewnątrz wygląda i to wszystko. W TS2 możesz tylko ustawiać tam okna i drzwi. Lepsze to niż nic ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:48.