![]() |
Własne otoczenie
Czy można zrobić tak aby otoczenie które zrobie prezentacja ruszala sie tak samo jak np. w Miłowie??
|
Trudno mi powiedzieć ale ja też sie nad tym zastanawiała moze ceba poprostu cos ustawić:) :P
|
Nawet ja taki tematr zakładałam i forumowicze na nic nie wpadli ;)
Jak na razie udało mi się ustalić jak zmienić obrazek (żeby nie było zdjecie durnej, pustej okolicy...). Wchodzisz do folderu swojego otoczenia (np. C:\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Neighborhoods\N004 , jezeli jest to czwarte z kolei otoczenie). Znajdujesz tam obrazek o nazwie N004_neigbourhood.png . Robisz zdjęcie które chcesz wstawić i odpowiednio wstawiasz zdjęcie w formacie .png do tego folderu (oczywiście nazywasz go tak 004_neighbourhood.png ;) ) Co do filmiku .... NIE WIEM! W innych folerach maxisowych okolic znajduje się tam plik np. N002_neigbourhood.reia ... Jeżeli uda ci sie wynalexć jak zmienić format pliku filmowego na .reia to powinno ci się udać! zmienisz potem (analogicznie do tego procesu ze zdjęciem) nazwe filmiku i gra muzyka! Jak na razie nie wiem co zrobić z tym filmikiem :( |
hmmmm... może trzeba w oknie okolicy nakręcić filmik,a potem go zapisać w folderze okolicy zamiast zdjęcia?
Nie wiem,czy dobrze mówię,bo ja zazwyczaj takie rzeczy robię na intuicję,którą mam dość dużą. A i gdzie są zdjęcia wykonane w grze?Za nic nie mogę ich znaleźć...(ale za chwilę poszukam...hm...chyba 13 raz) |
Cytat:
|
Dziękuję :) .Teraz tylko ustawię ostrość zdjęć na większą i będzie dobrze.
Danke. PS:przepraszam za nabijanie posta. |
Mówiłam jak mi się wydaje (też na intuicję!) trzeba zapisać w tym formacie co podałam. Tak mi się wydaje, nie mam pojęcia co to za format. No i zapewne trzeba nakręcić filmik okolicy ;P
|
Cytat:
Właściciele SimCity 4000 - PROSZĘ SIĘ UJAWNIĆ!!! :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:21. |