![]() |
Paznokcie
Zauważułem,że w SimKomiksie na www.gry.wp.pl Alicja,jak i niektóre simki prezentowane tutaj na forum,ma pomalowane paznokcie,często w innym kolorze.Czy jest to tylko tak,jezeli obrobimy dane ubranko,i namalujemy na jego tekture coś czy jak ??
|
Jest taka bluzka (chyba czerwona) i jak ją założysz ta simka ma czerwone paznokcie. To zależy od tekstury ubrania i którą część tekstury się nakłada (w pliku z ubrankiem jest tekstura i przezroczystość) Przy tej bluzce oprócz tułowia jest też przezroczystość na paznokcie. Eksportowałam ją, przemalowałam na czarno i taraz moja simka ma czarne paznokcie. Chba przy niektórych innych ciuchach też są pomalowane paznokcie, ale szczerze mówiąc (pisząc :) ), nie zauważyłam. A tak w ogóle, choć też jestem w zasadzie nowa to :witaj:
|
sposób na pazurki
Jest oczywiście możliwość stworzenia własnych pazurków, do tego należy najpierw zmienić czarno-białą teksturke domalować paznokcie wygląda to mniej więcej tak:http://simkownia.w.interia.pl/pazury.jpg dopiero potem kolorujemy paznokcie na kolorowej teksturce .
|
Fajnie by też było, gdyby można było simom malować ręcznie paznokcie. A nie tylko przerabiać bluzki
|
Szkoda zer sie nie da ja bym moim zrobila takie w pasecki jak ja sobie robiem
|
I to jest kolejny pomysł na dodatek: The Sims 2: Manikiur(nie wiem jak sie to pisze), a kolejny : The Sims 2: Pedikiur(też nie wiem jak sie to pisze)
|
Nie przesadzaj. Mogłoby to nawet dojść w The Sims 2: University.
|
Cytat:
|
Pedikiur tez jest wazny....nie mozna miec takich pazurkow bylejakich trzeba się starać o swój wygląd...pokaz mi swojego sima a powiem ci kim jestem :P
|
A ja stwierdzam ze to super pomysł na dodatek np jedziesz simka do centrum i tam masz wizytę u kosmetyczki ale wzorek na paznokciach malujesz sama w jakimś edytorze graficznym , tak samo fryzjer - wybierasz długość , kolor i uczesanie włosów a co za tym dalej idzie jeśli już nie zawód aktorki ( bez kopiowania dodatku gwiazda ) to może modelka:D lepszy wygląd i częste wizyty w salonie mody mogłyby poprawiać charyzmę i nastrój ...hm blisko zycia co:)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:40. |