TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Włosy (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=11713)

oloo 17.12.2004 10:27

Włosy

Witam!!!

Mam mały problem i mam nadzieje, że pomożecie mi go rozwiązać. Mianowicie niewiem jak tworzyć włosy w jakimśprogramie graficznym żeby wyglądały naturalnie. (Umiem tworzyć ubrania makijaże itp. mam tylko problem z włosami)

Prosze pomóżcie:)

*dumando* 17.12.2004 10:30

Cytat:

Napisał oloo
Witam!!!

Mam mały problem i mam nadzieje, że pomożecie mi go rozwiązać. Mianowicie niewiem jak tworzyć włosy w jakimśprogramie graficznym żeby wyglądały naturalnie. (Umiem tworzyć ubrania makijaże itp. mam tylko problem z włosami)

Prosze pomóżcie:)

tego się nie da nauczyć.. od tego jest talent

grafiki oczywiście robi się w PS

oloo 17.12.2004 10:37

Chcę się poprostu dowiedzieć jak robić włosy żeby wyglądały naturalnie

kawania 17.12.2004 10:56

Może tak : znajdż jakieś włosy ( zdjątko jakieś) wklej na kolorową teksturę ale w miarę dopasuj i długość i kształt, następnie powiel obrazek i na tym obrazku usuń kolory żeby to było czarno białe z tym że włosy muszą być białe tło czarne. Otwórz czarno białą teksturę i tam wklej przerobiony (bez kolorów) obrazek - to same musisz powtórzyć tyle razy ile masz tekstur danych włosów. Zapisz i sprawdź. Mam nadzieję że Ci się uda. Ja używam adobe photoshop , jest on naprawde prosty w obsłudze a dodatkowo dość rozbudowany.
hm nie zagmatwałam za bardzo?

oloo 17.12.2004 11:11

Cytat:

Napisał kawania
Może tak : znajdż jakieś włosy ( zdjątko jakieś) wklej na kolorową teksturę ale w miarę dopasuj i długość i kształt, następnie powiel obrazek i na tym obrazku usuń kolory żeby to było czarno białe z tym że włosy muszą być białe tło czarne. Otwórz czarno białą teksturę i tam wklej przerobiony (bez kolorów) obrazek - to same musisz powtórzyć tyle razy ile masz tekstur danych włosów. Zapisz i sprawdź. Mam nadzieję że Ci się uda. Ja używam adobe photoshop , jest on naprawde prosty w obsłudze a dodatkowo dość rozbudowany.

dzięki sprubuje mam ndziejże misię uda a jak nie będę sie pytać

Kalwin 17.12.2004 12:06

Wiesz co to talent? -_-' Chyba chodziło ci o UMIEJĘTNOŚCI.

PS. Talentu nigdy się nie nauczysz.

Świt 03.03.2005 00:44

skąd wziąść te włosy do edycji?

Cytat:

Napisał kawania

Skąd mam wziąść te włosy do edycji? W Body Shopie przy tworzeniu elementów w genotypie można edytować tylko kolor włosów, natomiast przy tworzeniu sima nie ma opcji eksportowanie fryzury . Będę wdzięczna za wskazówki :D

Marta MeM 05.03.2005 12:48

Wiesz mozesz sprobowac z wlosami ze zdjeci,lub cos takiego.W sumie to kwestia wprawy.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:48.