TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Saved Sims! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15116)

alita 04.03.2005 10:28

Saved Sims!

Mam taki problem otóż:Gram w simki i mam sporo dodatkow od pewnego czasu troszke wolniej gra chodzi(a sporo dodatkow jest mi niepotrzebnych nie kozystam z nich)wiec chce odinstalowac simki (wgrac mniej ,nowych dodatkow)ale szkoda mi moich rodzinek..wiec ..czy sa saved (sejwy)w simach bo potem jak juz zaistaluje ponownie gre chce te saved wgrac i grac dalej sw.simksmistarymi,jesli tak to gdzie one sa?Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi.PROSZE WAS BARDZO O POMOC

Mesmerize 04.03.2005 10:36

hmm... a nie mozesz poprostu oproznic katalogu DOWNLOADS ???

savy sa.. w moje dokumenty.. kat. neihboirhoods(okolice wraz z parcelami i simami mieszkajacymi na nich), savedsims(simy ktore sobie robilas w bodyshopie), packagedlots(spakowane parcele), lotcatalog(skrzynia domow)

alita 04.03.2005 11:03

Cytat:

Napisał truskafk4

savy sa.. w moje dokumenty.. kat. (okoliceneihboirhoods wraz z parcelami i simami mieszkajacymi na nich), savedsims(simy ktore sobie robilas w bodyshopie), packagedlots(spakowane parcele), lotcatalog(skrzynia domow)

Dziekuje ci bardzo!Tylko że w pliku SAVED SIMS nic nie ma???to gdzie sa moje simy...???
Czyli będę musiała skopiowac przed odinstalowaniem simow ten plik neihboirhoods???A potem wkleic go do nowo zainstalowanej gry?

ebo 04.03.2005 15:55

Cytat:

Napisał truskafk4

Przyłaczam sie do prośby ality, też mam zamiar to samo zrobić. Tylko zastanawia mnie wypowiedz truskafk4: czy jak wywalę pliki z downloads, to gra będzie poprawnie chodziła ? Rozumiecie o co chodzi ? np. tworząc córkę w rodzinie dałam jej włosy z jakieś strony,to ta córka będzie działała?

viper_88 04.03.2005 16:15

Cytat:

Napisał ebo
Przyłaczam sie do prośby ality, też mam zamiar to samo zrobić. Tylko zastanawia mnie wypowiedz truskafk4: czy jak wywalę pliki z downloads, to gra będzie poprawnie chodziła ? Rozumiecie o co chodzi ? np. tworząc córkę w rodzinie dałam jej włosy z jakieś strony,to ta córka będzie działała?

Nie będzie miała tych części (ubranie, skóra itp.), które zostały usunięte

Mesmerize 04.03.2005 16:17

wtedy bedzie lysa... albo gra sama "da" jej wslosy z gry.. ale wyjdzie na to samo jak zatrzymacie swoje rodzinki i wgracie je po ponownym zainstalowaniu gry.

ok, po kolei katalogi, ktore chcecie miec zpowrotem w grze musicie skopiowac w jakies "bezpieczne" miejsce, a pozniej wgrac do moje dokumenty/ea games/sim2 (czyli na stare miejsce):

neigboirhoods - CALA okolica, z domami i simami ktore w nich mieszkaja (jezeli chcecie miec swoje rodzinki to musicie to skopiowac)

savedsims - jezeli robiliscie jakich simow w BodyShopie i ich zapisywaliscie.. (simy z gwiazdka) to beda wlasnie tutaj, jezeli nie to nie.. to nie sa simsy z gry

packagedlots(spakowane parcele) - katalog, w ktorym sa spakowane domy i parcele (jak klikacie na dom to jest strzalka z gwiazdka, sluzy do pakowania domu do pliku sims2pack)

lotcatalog - skrzynia domow.. czyli wszystkie domy jakie amcie w skrzyni :)

Eveline 04.03.2005 16:21

Cytat:

Napisał ebo

A nie możecie po prostu wejść do gry i tam w grze pousuwać to, czego nie potrzebujecie? Jest taka możliwość w trybie kupowania, budowania i przy tworzeniu sima. Wybieracie to, co wam nie jest potrzebne i wyrzucacie. I zobaczycie, jak wam po tych drobnych korektach będzie gra chodziłą. Jeśli nadal źle, to wywalacie coś jeszcze itd. :)

Karo 04.03.2005 18:41

Cytat:

Napisał Eveline
A nie możecie po prostu wejść do gry i tam w grze pousuwać to, czego nie potrzebujecie? Jest taka możliwość w trybie kupowania, budowania i przy tworzeniu sima. Wybieracie to, co wam nie jest potrzebne i wyrzucacie. I zobaczycie, jak wam po tych drobnych korektach będzie gra chodziłą. Jeśli nadal źle, to wywalacie coś jeszcze itd. :)

Robię dokładnie tak jak mówi Eveline.Jest to chyba najprostszy sposób pozbycia się niepotrzebnych dodatków,zwłaszcza,że widać co usuwamy.Ostatnio opróżniałam DOWNLOADS ze wszystkich obiektów ściągniętych z netu za pomocą
S2PCI .Po uruchomieniu gry okazało się,że usunięte obiekty zostały zastapione
innymi dostępnymi w grze.Jeśli chodzi o twarze, włosy, makijaż, ubrania , oczy itp, to usuwam je z poziomu tworzenia rodziny.Niechcianych domów można się pozbyć ,usuwając je z kosza domów, w widoku okolicy.I naprawdę nie potrzeba do tego reinstalacji gry. :P

35C4R00N 04.03.2005 18:47

Cytat:

Napisał Karo
Robię dokładnie tak jak mówi Eveline.Jest to chyba najprostszy sposób pozbycia się niepotrzebnych dodatków,zwłaszcza,że widać co usuwamy.

Słuszna uwaga, jest tylko jedno małe "ale" :) gra nie pokazuje w żadnym z katalogów ściągniętych uszkodzonych (niedziałających) obiektów i dodatków typu "hack" i "mod" (kariery na przykład).
Do pozbycia się ubrań i wyposażenia domu ten sposób jest idealny.

ebo 04.03.2005 19:21

Cytat:

Napisał Eveline
A nie możecie po prostu wejść do gry i tam w grze pousuwać to, czego nie potrzebujecie?

Dzięki Eveline :). Nie wiedziałam, że usuwa się w ten sposób pliki z dysku. Myśłałam, że w grze tych dodatków nie widać, ale dalej siedzą na dysku. THX :bow:
PS. A niby jestem brunetką ... :O

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:49.