TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=9)
-   -   could not find the sims data directory (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15149)

stenka 04.03.2005 23:11

could not find the sims data directory

taki komunikat widzę jak chcę uruchomić simy, kompa mam po formacie i mimo to że simy mam na innej partycji i tak przestały działać więc wgrałam je jeszcze raz znaczy nałożyły się na te które były i wszystko byłoby fajnie gdyby nie ten błąd, niewiem o co chodzi czy to jeszcze jest naprawialne czy nie, bardzo proszę o pomoc, a gra jest oryginalna

simoleonka 05.03.2005 07:52

przetłumaczyłam ten komunikat w takim programi i wyszło o to - "nie mógłby znaleźć słownika danych sims" nie wiem o co biega :O moze zeżarło ci jakis plik :O

Domcia 05.03.2005 08:33

Wlasnie tez tak uwazam pewnie nie moze odnalezc jakiegos pliku ... niestety ... a wczesniej dzialaly ? Moze trzeba jeszcze raz je wgrac ;p

stenka 05.03.2005 09:34

koszmar

znalazłam taki sam temat i podobno rada jest tylko jedna wgrać jeszcze raz, ale ja mam nadzieje jeszcze na uratowanie bo gram od roku i mam zapełnione trzy widoki i szkoda mi tego stracić, a może jest sposób na to żeby to zachować i potem jakoś wgrać, bo tak wszystko od początku zaczynać, koszmar

simoleonka 05.03.2005 13:27

jak chcesz moge ci napisac jak nie stracic rodzinek

MonioXa 06.03.2005 13:29

Oki temat chyba zamknęty jest, ale muszę coś powiedzieć:
Mnie też takiego coś sie pojawiało. Było to spowodowane eeee zniknięciem aplikacji z folderu sims :| próbowałam wklepywać 'ręcznie' aplikacje ale ona cały czas anikała po wyłączeniu komputera xD w takim przypadku wystarczy reinstalować grę ;)
Myślę, że to nie oto chodzi ale na wszeli wypadek napisze ;)

simoleonka 06.03.2005 14:36

fakt najlepszym wyjsciem bedzie jeszcze raz zaistalowac azeby nie straciic rodzinek wystarczy, że skopjujesz folder "UserdataX" (X to numer okolicy, którą chcesz zachować ) do jakiegoś iinego katalogu niż simsy (np. dysk D) i jak zainstalujesz na nowo simsy to wklej ten folder "userdataX" do folderu z sims :D

sora 06.03.2005 17:28

Cytat:

Napisał simoleonka
przetłumaczyłam ten komunikat w takim programi i wyszło o to - "nie mógłby znaleźć słownika danych sims" nie wiem o co biega :O moze zeżarło ci jakis plik :O

dictory to nie słownik bo słownik to dictonary

stenka 06.03.2005 18:41

dzieki wszystkim

gre musiałam zainstalować ponownie bo ten błąd jest podobno nie do naprawienia, skorzystałam z rady simoleonki i przeniosłam swoje rodzinki, wszystko ok poza tym że mam domy moje ale nie ma w nich simów czyli jednak coś namieszałam, i to właściwie tyle dla tych którzy będą mieli kiedyś ten sam błąd- nie ma rady trzeba reinstalować

MaciejS 09.05.2005 08:59

Cytat:

Napisał simoleonka

Nie znasz anglika... ("Nie mogę znaleźć folderu danych programu The Sims")

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:46.