TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Rozszerzenia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=89)
-   -   łamigłówka z grobami (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=16833)

patiiczak 08.04.2005 23:15

łamigłówka z grobami

nie wiem jak trzeba rozwiązać tą zagadke z grobami w abrakadabrowie! może ktoś wie jak po kolei trzeba wybierać te płyty grobowe?

♪Suzka♪ 09.04.2005 07:54

Cytat:

Napisał patiiczak
nie wiem jak trzeba rozwiązać tą zagadke z grobami w abrakadabrowie! może ktoś wie jak po kolei trzeba wybierać te płyty grobowe?

Po pierwsze:witaj na forum, patiiczak! :witaj:
Po drugie:Zagadka polega na tym:musisz najpierw na oślep klikać w różne nagrobki (i obserwować, co się stanie, gdy jakiś poruszysz. Staraj się zapamiętać w miarę reakcję każdego z nich. Gdy już będziesz wiedział, co i jak, to w odpowiedniej kolejności musisz wybierać odpowiednie nagrobki i w ten sposób wszystkie usunąć. ;) Dla ułatwienia (?) dodam, że po pewnym czasie gry w te nagrobki, pojawia się komunikat, że nagrobki postanowiły się rozruszać i wtedy bedzie je latwiej usunać. :) Mam nadzieję, że to zrozumiałe. I nie martw się - po pewnym czasie ci się uda!
Pozdrawiam!

Fi0let 10.04.2005 16:36

Cytat:

Napisał ♪Suzka♪
Po pierwsze:witaj na forum, patiiczak! :witaj:
Po drugie:Zagadka polega na tym:musisz najpierw na oślep klikać w różne nagrobki (i obserwować, co się stanie, gdy jakiś poruszysz. Staraj się zapamiętać w miarę reakcję każdego z nich. Gdy już będziesz wiedział, co i jak, to w odpowiedniej kolejności musisz wybierać odpowiednie nagrobki i w ten sposób wszystkie usunąć. ;) Dla ułatwienia (?) dodam, że po pewnym czasie gry w te nagrobki, pojawia się komunikat, że nagrobki postanowiły się rozruszać i wtedy bedzie je latwiej usunać. :) Mam nadzieję, że to zrozumiałe. I nie martw się - po pewnym czasie ci się uda!
Pozdrawiam!

chodzi o to że trzebaje wszystkie postawić

.:WiLa:. 20.04.2005 14:47

Kieeeeeeeeeeedyś już nawet nie pamietam kiedy ktoś napisał za pomocą kresek _ i | na które nagrobki trzeba po kolei kliknąc zeby rozwiązac zagadke, ale pewnie ten temat zostal już dawno usunięty ;)

.:WiLa:. 26.05.2005 15:37

Cytat:

Napisał ♪Suzka♪
raczej usunoc...jak nie wiesz co napisac to nie pisz...

Usunąć? Trzeba je postawić. Moge nawet zacytować fragment instrukcji dołączonej do oryginalnej ,,Abrakadabry" : ,,Straszna nagrobna łamoglowka - (...)Cmentarzysko trzeba posprzątać.Aby rozwiązać tę łamigłowkę, podnieś wszystkie nagrobki. :|

Brownix 27.05.2005 21:58

Ah, to ja rozumiem... Opuściłam wszystkie nagrobki i nic się nie działo ('-_-). No cóż... A należało je - podnieść?!

A tak nawiasem mówiąc: czy po rozwiązaniu łamigłówki otrzymuje się magimony, czy składniki?

♪Suzka♪ 28.05.2005 06:21

Cytat:

Napisał .:WiLa:.
Usunąć? Trzeba je postawić. Moge nawet zacytować fragment instrukcji dołączonej do oryginalnej ,,Abrakadabry" : ,,Straszna nagrobna łamoglowka - (...)Cmentarzysko trzeba posprzątać.Aby rozwiązać tę łamigłowkę, podnieś wszystkie nagrobki. :|

Co!? U mnie trzeba je usunac #_#...

***Silye*** 28.05.2005 18:35

Nie, je trzeba podnieść, a poza tym ja bez rzadnego specjalnego sposobu rozwiązywałam tą łamigłówkę... Po prostu klikałam gdzie popadnie! :)

gruszka. 28.05.2005 20:37

Czy po zrobieniu tego czaru pojawia sie jakis napis mowiący ze rozwiązales zagadke?

she 30.05.2005 09:07

Tak ...
Coś takiego było.
A więc klikasz na nagrobki bez przerwy, a może dojdziesz...
Aha, i trzeba jest podnieść, a nie usunąć --'

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:14.