![]() |
Dodawanie Simów - dziwne głowy
Od niedawna bawie sie z dodatkami znalezionymi w sieci.
Mam problem z nowymi simami. Chociaz rozpakowuja sie prawidlowo w odpowiednim katalogu czesc simow posiada glowy krolikow. Z tego co wyczytalam na forum brakuje mi meshow. Nie wiem jednak gdzie znajde odpowiednie. Co trzeba zrobic by zagrac postacia z linku ponizej? http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=62193 |
Zazwyczaj przy linku do ściągnięcia danego dodatku jest napis: mesh, albo you need mesh i tam, z jakiejs strony. Musisz uważnie przejrzeć. Co do postaci. Jeśli ściagniesz będzie ona spakowana w sims2pack czyli ten ludzik w kartoniku :) Wystarczy, że klikniesz dwa razy i postać sama się zainstaluje :)
|
A ja ściągam meshe i mam te zwykłe proste włosy. I co? ;>
|
Cytat:
Jak wiec zagrac ta simka? Pozwolicie ze pomecze was jeszcze paroma pytaniami? :D Jesli w przyszlosci trafi mi sie dodatek z meshami gdzie mam je przeniesc? Do katalogu "downloads"? Czy rozne rodzaje meshy dotyczacych tego sameg elementu np. wlosow moga sie dyskwalifikowac? |
Meshe oczywiście idą do folderu downloads.
Do jednego elementu jest jeden mesh. W przypadku gdybys dwa razy ten sam mesh przekopiowała do folderu downloads zapytało by się Ciebie czy chcesz zamienić. Więc jeśli kliknęłanys tak nic by sie nie stało :) Z jakiej strony ściągasz te włosy ? |
w przypadku tych dwóch simek mesh jest ze strony http://sims2sisters.sme.sk/ , konkretniej [chyba] jeanette biederman, czy coś ;)
|
Cytat:
Nie wiem jak/gdzie znajde odpowiednie meshe :unsure: Nie sadzilam ze dodawanie nowych rzeczy jest tak skomplikowane jednak nie zamierzam sie poddac B) |
To jednak zbyt skomplikowane ;(
Szukanie odpowiednich elementow nawet, gdy wiadomo na jakiej stronie zostaly umieszczone jest.. :con: |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:06. |