![]() |
Pożyczona gra
Mam strasznie wielki problem i chyba nikt nie jest mi w stanie pomóc, ale musze się gdzieś wyżalić... Przed wakacjami w zeszłym roku pożyczyłam koledze z klasy The Sims 2 oczywiście oryginalne, bo już od jakiegoś czasu nie grałam w tą gre. Na tydzień przed zakończeniem roku szkolnego zaczęłam się o nią upominać. Codziennie mówił, że przyniesie mi ją jutro i tak zeszło do ostatniego dnia szkoły. Wiedział gdzie mieszkam, więc powiedział, że mi ją odniesie. Oczywiście jak się można domyślić gry nie oddał. Później jakoś wyleciało mi to z głowy. Przypomniałam sobie dopiero o tym po wakacjach. Poszliśmy do innych szkół, więc nie miałam z nim kontaktu. Miałam jego numer telefonu, próbowałam dzwonić i wysyłać smsy, ale on niestety nie odpowiadał. Pytałam o niego znajomych z byłej klasy, ale z nimi też nie utrzymuje kontaktu , więc nie wiedzieli co się z nim dzieje. Dałam sobie w końcu spokój, bo nawet nie wiedziałam gdzie dokładnie mieszka. Jakeś 2 tyg. temu koleżanka dała mi do niego numer GG. Napisałam. Powiedział, że całkiem zapomniał sobie, że pożyczył ode mnie Simsy i że poszuka ich u siebie w domu i jak znajdzie to się do mnie odezwie. Nawet mnie przeprosił, ale na tym się niestety skończyło. Nie ma go ostatnio na GG zostawiłam mu wiedomość, że albo odda mi gre, albo kase. Chciałam sobie kupić jakiś dodatek do gry, ale bez wersji podstawowej to nie możliwe. Szkoda mi wykładać 150zł żeby kupić nową gre, a po starej została mi tylko książeczka z instrukcją i kodem seryjnym ;( Chyba będę musiała sobie dać spokój z Simsami ;( Już nigdy nic nikomu nie pożycze, ludzią nie można ufać ;(
|
Bardzo Ci współczuję.Wiem,jak trudno wytrzymać bez the sims 2.
P.S. Ten temat niestety pójdzie na wysypisko,bo to nie jest Twój problem z grą(jest,ale nie możemy nic poradzić) |
No cóż czasami tak to bywa. Ja znam takie osoby, które pożyczały jakieś rzeczy i albo je całkowicie zniszczyły albo gdzieś zapodziały... Mam nadzieję, że sprawa w końcu się wyjaśni, a jeśli nie... Spróbuj ściągnąć grę z neta, jeśli chcesz wyślij mi wiadomość prywatną prześlę ci adresy, skąd można ściągnąć. Nie martw się :)
Pozdrawiam. |
Dobry zwyczaj nie pożyczaj
|
Od takich spraw jest Marudnik, nie jest to problem z grą, tylko z kimś kto jak życie znam już Ci tej gry nie odda.
|
Znając życie zepsuł ci Simsy i zbaczał że ci odniesie jak go o nie pytałaś...
Jak kiedyś pożyczyłem koleżance simy to skasowała mi Body shopa i Majstera plus a na dodatek jej młodszy braciszek zamazał mi kod do instalacji simów. na szczęście wykułem się go na pamięć. :P Krzysiek-660 EDIT DLA Anninka: Usuń z Sygny że masz TS2, ustaw w panelu jakie masz. |
Cytat:
Moim zdaniem, powinnaś sama do niego pójść - wiem, że to on pożyczył, ale innej rady nie widzę :/ Też często miałam takie sytuacje i teraz pożyczam gry tylko osobom, którym mogę ufać :) |
Jeżeli masz zainstalowane simsy 2 oryginał to możesz zainstalować dodatki, tylko niewiem co z auktalizacją gry. :con: :wacko:
|
zrób to co ja - ja bym poszła do kolesia, i powiedziała rodzicom, co myslę o ludziach, którzy nie oddają rzeczy w terminie, i jeszcze je gubią! xP
i radze ci to zrobic, niech koleś wie, że nie warto tak robić :kissing: Martencja |
jesli nie masz jego adresu, to popytaj starych znajomych - ktos musi znac. jesli oni nie beda wiedziec to niech podaca namiary na innych jego kolegow. wkoncu adres dostaniesz. i teraz to juz trzeba grac drastycznie. gdzies ok 21 (tak zeby jego rodzice byli) pojdz do niego i powiedz, ze przyszlas/es po swoje simsy. jesli bedzie mowil ze przyniesie jutro - powiedz ze nie po to sie fatygowalas, zeby teraz otchodzic i ze czekalas na nie ponad rok. ma ci je oddac dzisiaj. jesli powie, ze musi ich poszukac to powiedz ze mu pomozesz, jesli sie nie zgodzi to powiedz, ze poczekasz. jesli po 10 minutach nie przyjdzie zacznij dzwonic do dzwonka. az do skutku. jesli otworza jego rodzice to nawet lepiej;p. bedzieaz mogla im powiedziec co on zrobil i, ze ma albo oddac simy albo kase.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:11. |