![]() |
po prostu ich nie ma - co zrobić??
Mam problem z dodatkami z netu, po prostu się nie wgrywają :1smutny: wczoraj przez pół dnia szukałam odpowiedzi dlaczego, przeczytałam mnóstwo postów i poradników, próbowałam na różne sposoby, ale nadal nie mam w grze ani jednego dodatku :con:
Ściagałam ubrania, fryzury, kolczyki i okulary ze stron: http://www.peggysims2.net/index.htm http://www.xmsims.com/sims2/ehtm/main/index03.htm. Tam, gdzie było trzeba ściągałam też meshe. Wszystko rozpakowywałam winrarem do: C:\Program Files\EA GAMES\The Sims 2\Downloads (folder "Downloads" sama stworzyłam, bo go nie było) Po rozpakowaniu wszystkie pliki mają rozszerzenie .package, więc powinny automatycznie być w grze. Ale ich nie ma :1smutny: Co robię źle?? Gdzie popełniam błąd? Proszę, pomóżcie! ;( ps. mam dodatki: Zwierzaki, Szyk i Elegancja oraz 4 pory roku (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale wolę napisać..) |
Gdy wchodzisz do gry jest pytanie czy włączyć zawartość zmodyfikowaną prawda? To zaznacz "Włącz" pograj chwilę i wyjdź z gry. Potem wejdź jeszcze raz i zrób to samo. Za którymś wejsciem powinno się pojawić. Z reguły ludzie mają już od drugiego, ale mi się pojawiło chyba dopiero za trzecim czy czwartym.
Jeżeli nie masz tego pytania, to w opcjach gry jest opcja na temat pokazywania go. A i zobacz jeszcze czy bodyshop "widzi" te dodatki. EDIT: i sprawdź czy nie pomyliłaś się w nazwie folderu Downloads. |
Foleru Downloads nie powinnaś tworzyć w katalogu C:\Program Files tylko koniecznie w Moich dokumentach (Moje dokumenty -> EA Games -> The Sims 2 -> Downloads)
Myślę, że dlatego nic Ci nie działa. |
Wydaje mi się, że musisz zainstalować takie maleńkie programiki dzięki, którym gra będzie "widziała" ściągnięte obiekty! Są to:CEP.exe i ColourOptionsSetup.exe!!! Też miałam kiedyś taki sam progrem, a po zainstalowaniu tych programików wszystko jest OK!!
|
Nie ma co tu kombinować :) Po prostu wrzucasz nie tam gdzie trzeba. Powinnaś syworzyć ten folder w moje dokumentach/ea games/the sims 2. Wtedy Ci zadziałają :) Isi ma racje. Myślę, że programy nie są konieczne... |
Po ściągnięciu dodatków musisz je sformatowac dzięki programowi Sims2Packer, przydałby ci się jeszce Colour Options 2.0 i WinRAR. Możesz spróbowac ściągnąć je z internetu. Ja mam je na płtce z dodatkami która kupiłam z gazetą Gry Extra. Po ,,przepuszczeniu" dodatka przez Sims2Packer staje sie on zupelnie inna aplikacją, wchodzisz do niego i go instalujesz wtedy powinien pojawić się w grze oznaczony gwiazdką. Życze powodzenia!!!
|
Ojej!
Nie ma co tu kombinować
Po prostu wrzucasz nie tam gdzie trzeba. Powinnaś syworzyć ten folder w moje dokumentach/ea games/the sims 2. Wtedy Ci zadziałają Kasia ma racje. Myślę, że programy nie są konieczne... :shifty: |
Cytat:
Nie chce nic mówić, ale napisałaś dokładnie to samo co ja xD |
Cytat:
Cytat:
|
I nie zapominaj o sciaganiu meshy... ;)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:12. |