![]() |
emulacja
po pierwsze zaznaczam ze nie mam zadnego pirata:) wspominalam juz daaawno temu ze moj naped nadaje sie jedynie do instalacji(a i tak nie zawsze wytrzymuje instalacje;P) gry ale jak mam juz grac to tak mi sie grzeje ze płytka jest prawie stopiona a gra mi sie wylancza bo 'brak cd w napedzie' ;/ i dlatego musze korzystac z mini obrazow zeby moc w cokolwiek pograc:( wszytsko działało dopoki nie kupilam TS2: Bon Voyage i nagle krzyczy ze mam niezgodnosc z programem emulujacym:( nie wiem jak to obejść a przykro mi strasznie bo bardzo chcialabym pograc. nie mam dodatku Teen Style Stuff moze to byc problemem? wiem ze raczej nie ale 'a nóż widelec" :)
prosze o pomoc:( |
Odp: emulacja
Ale jak to możliwe, że instaluje, a potem nie chce się włączyć? :O A jeśli korzystasz w mini image, to być może to jest powodem. A Teen Style Stuff nie ma tu akurat nic do gadania. :)
Moja propozycja: Skasuj ten program emulujący i wszystkie mini image. Zainstaluj od nowa TS2, później Bon Voyage (bez żadnych Mini Image). Sprawdź, czy działa. Jeśli tak, to bardzo fajnie, a jeśli nie, to najlepszym i najlegalniejszym rozwiązaniem będzie kupno od razu DVD-Ram za ok. 100-150 zł. A mini image jest legalny w ogóle? :O |
Ja raczej Ci nie pomogę, tylko mogę napisać, że też robiłam sobie obrazy gier The Sims 2, a po instalacji Podróży mam ten sam komunikat (podobnie inne osoby na pewnym forum o Simach).
Ten dodatek ma jakieś dodatkowe zabezpieczenia. Szukałam rozwiązań na innych forach i w przypadku tego komunikatu były podane takie rozwiązania jak zrobienie obrazu gry innym programem (ja robiłam kilkoma różnymi - bez efektu) albo skorzystanie z programu s4hide albo innego podobnego. Ja już wcześniej z niego korzystałam i w przypadku Podróży nie pomógł, ale jeśli Ty tego nie robiłaś, to możesz spróbować. Program można pobrać tutaj -> http://www.cdrinfo.pl/download/5355183404 klikając w "Pobierz SafeDisc 4 Hider v1.1", jak się go zainstaluje, to będzie ikonka programu na komputerze. Przed odpaleniem gry trzeba kliknąć na nią dwa razy i kliknąć opcję "Hide", po skończeniu gry kliknąć tą drugą opcję (coś w stylu "przywróć", już nie pamiętam jej), ale jak już wcześniej napisałam, w moim przypadku program nie dał żadnego efektu i przypuszczam, że jak miałaś już wcześniej obrazy, to korzystasz z podobnej aplikacji. Edit: Désignér, jeśli ma się oryginalną płytę to można mieć jedną kopię na własny użytek. ;) |
z tego co wiem to legalny jesli masz oryginalne dodatki:) a chodzi o to ze moj naped chce odczytywac płyty:) i ja mu w to wierze jak najbardziej:D problem w tym ze sie szybko męczy(grzeje) i po ok 30 minutach przestaje je czytać a to akurat czas az mi si wszytstkie dodatki z internetu poładuja:) mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi:)
|
aj tak tak wiem wiem na czym polegaja programy do chowania napedow emulujacych:) ale w tym problem ze nawet jak go schowam to i tak gra widzi plyte i mysli ze to pirat a jak zrobie obraz z oryginału to tez to traktuje jako pierata(logiczne;) ) wiec narazie chyba poczekam az faktycznie ktos to porzadnie spiraci zebym mogla pograc w oryginał- jakos ironicznie zabrzmialo...
|
Cytat:
PS. Jeśli chcesz coś dopisać do posta, możesz użyć opcji "Edytuj" zamiast pisać nową wiadomość. ;) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:17. |