![]() |
The Sims 2 vs. Sprzęt
Mam dość lamerskie pytanie za co z góry przepraszam ;)
Planuje zakup nowego komputera ale jak to często bywa ma to miejsce z myślą o konkretnej grze czyli Simsach :D Czytałem na jakiejść angielskiej stronie, że gra Sims 2 polega głównie na mocy procesora... Czy Intel Core 2 DUO 3.0 GHz będzie wystarczył, żeby gra chodziła płynnie ? Co do karty to zastanawiam się nad ASUS EN8600GT Geforce 8600 GT. Będę bardzo wdzięczny za okazaną pomoc :shy: |
Odp: The Sims 2 vs. Sprzęt
Na simsy 2, by szło płynnie z naprawdę niemal niedostrzegalnymi zacięciami wystarczy mi 1.1 GHz ;]
Ja kartę graficzną mam GeForce 5700 FX (od wielu lat, debeściara ;]) i też idzie super więc na takim szło by pewnie jak marzenie ;d |
Bardzo dziękuję :D
Ciekaw jestem tylko czy po instalacji kilku dodatków albo wszystkich :D gra wciąż zachowa płynność :D Byłoby Super :D |
Coraz więcej dodatków (z sieci i typu CPR) = wolniejsze działanie gry
Więc może nawet małe zmiany, ale będą tzn. opóźnienia w grze np. dłuższe wczytywanie parceli. Choć z dobrym procesorem i kartą graficzną powinno wszystko być good ;) |
Wiesz, mam teraz zainstalowane wszystkie główne (zwierzaki doinstaluję jutro-pożyczyłam koleżance ;] ) i trzy mini-packi i jak mówię-chodzi płynnie, jakieś wszelkie wahnięcia zauważalne, gdy się dobrze przyjrzysz. A u ciebie to pewno będzie szło jak burza, bo procek trzy razy lepszy :)
|
Dziękuję bardzo :D
Mi chodziłoby tylko o dodatki główne, bez żadnych ciuchów czy minipacków :D Ale jak mówią Ci z Durexa - "Lepiej się zabezpieczyć" :shy: W końcu wszystkie dodatki do gry to tak jej ostateczna wersja więc powinien istnieć sprzęt na którym pójdzie gładko ;D |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:50. |