TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Problem z Płynnością gry (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40548)

Warrior 23.12.2007 14:57

Problem z Płynnością gry

Zainstalowałem sobie The Sims 2 + Studia + Nocne Życie + Własny Biznes + Rozrywka Rodzinna Akcesoria + The Sims 2 Szyk i elegancja - Akcesoria + Zwierzaki + Cztery Pory Roku + Impreza Akcesoria , no i uruchamiam Cztery Pory Roku i w tym już mam wszystkie dodatki , no i nie wiem gra mi kurde chodzi tak trochę wolno , a jak wezmę przyśpieszenie czasu to już w ogóle żal ..
Mój Komp :
Intel Core2Duo E6750 2.66 Ghz 2 GB DDR2 800 Mhz Patriot GeForce 8600 GT Gainward 800/1800 Mhz Obsługa Dx 10 , 250 GB HDD SATA II Windows Xp Home Ediiton 32 bit + Service Pack 2
Jakieś pomysły ?

Komputer mam czysty , bez wirusów , defragmentuję co 2 dni i kurde nic nie pomaga :/

avenly 23.12.2007 15:13

Odp: Problem z Płynnością gry

Czy na czas grania wyłączasz wszystkie programy działające w tle??
Ile masz ram-u??

Warrior 23.12.2007 15:33

Cytat:

Napisał simziaba094
Czy na czas grania wyłączasz wszystkie programy działające w tle??
Ile masz ram-u??

No tak inne gry ni świetnie chodzą , nawet Crysis na ful detalach mi super chodzi niż simsy :/ , a ram mam 2 GB DDRII 800 Mhz firmy Patriot , pisze przecież :|

Rocket 23.12.2007 18:41

jedyne wyjście to grać na słabej grafice, tj wyłączyć odbicia światła, ustawić niski poziom efektów, cieni, wyłączyć przezroczystość interfejsu itp. i wyłączyć wszystkie programy działające w tle łącznie z gg. mam słabszy komputer od twojego i uwierz mi czasami mnie szlag trafia jak widzę te przycinanie. urok the sims.

Warrior 23.12.2007 20:08

Cytat:

Napisał Rocket
jedyne wyjście to grać na słabej grafice, tj wyłączyć odbicia światła, ustawić niski poziom efektów, cieni, wyłączyć przezroczystość interfejsu itp. i wyłączyć wszystkie programy działające w tle łącznie z gg. mam słabszy komputer od twojego i uwierz mi czasami mnie szlag trafia jak widzę te przycinanie. urok the sims.

Możesz mi nie wierzyć ale na najniższych detalach chodzi mi identycznie jak na najwyższych :| Urok mojego pecha :|

wojownikmierci 27.12.2007 19:46

No komp bardzo dobry, powinno działać normalnie... Może jest za dużo zainstalowanych dodatków... mnie nigdy sie tak nie zdarzało a mam kompa podobnego do twojego...

Warrior 27.12.2007 19:50

Cytat:

Napisał wojownikmierci
No komp bardzo dobry, powinno działać normalnie... Może jest za dużo zainstalowanych dodatków... mnie nigdy sie tak nie zdarzało a mam kompa podobnego do twojego...

No nareszcie forum działa ...
Próbowałem , zainstalowałem później tylko podstawkę i to samo :/
No żal chyba przez te durny silnik graficzny tej gry

Pingwin 28.12.2007 07:47

Na takim komputerze to można równolegle grać w Crysis'a i Sims2 :E
Jeżeli po odinstalowaniu wszyskich dodatków, wyczyszczeniu rejestru, defragmentacji itd.
i ponownym zainstalowaniu samej podstawy dalej się tak dzieje - a w innych grach wszystko śmiga bez problemu - cóż widocznie Sims2 nie lubi twojego komputera...

Ciężko mi coś zmyśleć na szybko... choć dużo razy słyszałem/widziałem przypadki jak to Sims2 tnie się na kompach gdzie o wiele bardziej wymagające gry chodzą bez problemu.
Taki urok tej gry - kiepski i nie zoptymalizowany silnik graficzny...

Warrior 28.12.2007 08:12

No inne najnowsze gry chodzą bez problemu

kotopies 28.12.2007 17:46

"mamm tak samo jak tyyy simsy moje a w niiiiiich gra zacina sieeeeeee oooooo nieeee"-Czesław Niemen

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:29.