![]() |
Dom "Deno" [BRAK ZDJĘĆ]
Jest to mój pierwszy domek na forum,dlatego proszę o szczere ocenki :P.Jeżeli coś Wam się nie podoba,to prosze mówcie,co,będe starała się poprawic wszystkie błędy,OK nie lubie sie rozpisywac :).Dodam tylko jeszcze,że jest to mały i nowoczesny dmek dla jednej/dwóch osób.
To czekam na ocenki :) |
Odp: Dom "Deno"
Dom stoi na samym środku parceli, nie ma żadnej dróżki ani chodnik. Nic. Tak samo z kwiatkami, drzewkami i krzewami. Mogłaś coś dać, a nie dwie palmy na krzyż. (czy tam jedna) W środku jest strasznie pusto. Szczególnie ten pokój główny. (?)
|
Nie Jest Zły,Ale Widze że Zainponowały Cie Domy Ulmille'a
Pozdr. :) |
Dom wygląda jakby był tworzony w pośpiechu i niedokończony. Elewacja zewnętrzna szarobiało-betonowa i jakaś taka...smutna. Brak nawet ścieżki do drzwi frontowych, nie wspominając o jakichkolwiek elementach ozdobnych typu ogrodzenie, czy jakaś roślinka. Wnętrze niestety równie smutne i zimne, salon przypomina lodowisko - dlaczego jest umeblowany tylko w kątach, a na środku tyle pustej przestrzeni? Wrażenie braku przytulności i zimna zwiększa dodatkowo lustrzana podłoga wszechobecna w całym domu, biało-kamienne ściany (przeplecione brązową tapetą) i brak jakichkolwiek zasłon czy żaluzji w tych olbrzymich oknach - wieczorem z ulicy widać wnętrze domu jak na dłoni. Moja rada - popracuj trochę nad zagospodarowaniem przestrzeni (albo buduj mniejsze pomieszczenia) i dodatkami dekoracyjnymi. Patrząc na Twoją pracę wyobrażam sobie, co chciałaś pokazać - i pomysł miałaś całkiem dobry, tylko wykonanie wymaga dopracowania i przemyślenia szczegółów. Jak na pierwszy dom - nie jest tragicznie. 4/10
|
Coście się tak wszyscy uparli na klockowate bryły z płaskim,jakby ściętym dachem? Pokombinuj z półściankami,sceną z WB,wystającymi ścianami z boku czy dwuspadowym ddachem o niskim kącie nachylenia podpartym kolumienkami-będzie o niebo lepiej :)
Otóż dach i ogólny wygląd bryły jest moim zdaniem fatalny.Zresztą ogród też-taki bez składu i ładu,ale ja też takie na początku budowałam :) Elewacja...ponura,zimna,bez życia czy jakiegoś ciekawego akcentu... Natomiast we wnętrzach też mogłaś bardziej się postarać.Osobiście nie przepadam za nowoczesnym,surowym stylem,ale o gustach się nie dyskutuje :P Razi mnie ta wszechobecna pustka,kompletny brak przytulności... Wiesz,elewacja powinna zgrywać się mniej-więcej kolorystyką z wnętrzami,a tu wnętrza (oprócz lodowatej sypialni,która przypomina mi kostnicę...),są w kolorach rązu,a elewacja-szara. Popracuj trochę nad tym :) Kształt bryły bardzo udany. Mam nadzieję,że Cę nie uraziłam,ale pisałam,co myślę-szczerze :D |
No więc tak bardzo mi się niepodoba bryła domu jest okropna nielubię nowoczesnych brył !!! Wnętrze bardzo puste okładziny na ścianach to poplątanie z pomieszaniem salon od kuchni mogłaś odzielić jakąś ścianą lub pół-ścianką.
Ogródek yyy czy tu wogłóle jest ogródek. Zastanawia mnie ta drabinka "w basenie" Ocena 4/10 o.O |
Kubuss Wogóle Pisze Się Przez ó Zamknięte A Nie Otwarte A Co Domu To Oceniałam
Pozdr. :) |
a właśnie że wogóle pisze się przez "ó" zobacz sobie w Microsoft Word
|
Cytat:
Cytat:
Sorki, ale debile z Was. Żal mi patrzeć na siedmiolatki, które pokazują światu swą inteligencję. Slowo, o które chodzi, pisze się tak: w ogóle |
dobrze karooola :* ale fakt że się pisze przez "ó"
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:24. |