![]() |
gra wywala się
Problem jest taki: po ok. godzinie grania pojawia się niebieski ekran z maxisową klepsydrą, za chwilę znika, gra normalnie trwa dalej, po dalszych 15-20 minutach pojawia się czarny ekran i komputer przestaje reagować na jakiekolwiek bodźce - pozostaje tylko reset. Najpierw przeszukałam Downloads Clean Installerem - skasowałam dodatki z neta zaznaczone na różowo - nic nie pomogło, później przeniosłam Downloady na inną partycję - nie pomogło, zrobiłam reinstalkę gry i wyczyściłam rejestry, przeskanowałam antywirusem - też nic. Może ktoś ma jakiś pomysł?
Dodam tylko, że od początku stycznia mój komp na nową płytę, procesor, grafikę, pamięć - ze starych rzeczy zostały tylko dyski i obudowa. N starej płycie wszystko działało cacy i dodatki z neta też. |
Odp: gra wywala się
Też tak miałem. Dysk może być uszkodzony - możliwe, że jest za stary.
Jeżeli w pobliżu masz jakiegoś "informatyka" radziłbym zawieść komputer do niego. Pytanko nie na temat: Masz oryginała? |
Tak, i podstawa i dodatki oryginalne.
Ale... tak, jak pisałam, na starej płycie wszystko było ok, nie mam żadnych objawów, że dysk mi pada. :( |
Hej, jakis czas temu tez mialam ten problem i probowalam chyba wszystkiego co mozliwe zeby to naprawic i nic nie pomagalo, ale...przeinstalowalam system, zmienilam Xp na Viste(ale tutaj wersja systemu nie ma chyba wiekszego znaczenia) i zainstalowalam w pierwszej kolejnosci sterowniki od plyty glownej a po nich od karty graficznej i cala reszte oraz oczywiscie gre,
podmienilam folder EAGAMES i wszystko smiga jak nalezy. I dodam jeszcze, ze na Viscie Simsy 2 dzialaja lepiej niz na XP:) Odinstaluj sterowniki od karty graficznej, potem usun ich pozostalosci Driver Clenaerem i zainstaluj najnowsze. Jesli nie pomoze to chyba zostaje to co pomoglo mnie. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:09. |