![]() |
Legalna kopia płyty
Słyszałam, że mozna sobię zrobić jedną kopie płyty na własny użytek i jest to całkiem legalne.Ponieważ mój oryginał jest już po przejściach i jest bardzo porysowany, a komputer ledwo go czyta, postanowiłam zrobić kopie.Tutaj mam pierwsze pytanie: Czy ta kopia na własny użytek, to to samo co obraz płyty? Kopie zrobiłam programem Alcochol 120 %- tak mi doradził ktoś na forum. Zainstalowałam ją, włączam i pojawia się to okienko jak przy piratach , że trzeba włożyć odpowiednią płytę. :O :O :O A przeciez ja tą kopie zrobiłam z oryginału, więc nie powinno byc chyba żadnych problemow typu: potrzebuje cracka. Co mam teraz zrobić? Jak mam zrobic kopię,żeby działała jak oryginał bez rzadnych cracków i innych cudów? ;( ;( ;(
PS. Ktoś może powiedzieć, że to piractwo, ale powtarzam, że można zrobic kopie na własny użytek, całkiem legalnie. |
Odp: Legalna kopia płyty
Może powinnaś zgrać na płyte a nie w obrazie. Ja jak robilam kopie swojej legalnej plyty (ale ja robilam w nero) to wszystko dobrze działało.
|
No zgrałam na drugą płytke dvd.
|
U mnie na opakowaniu z tyłu pisze "W grze zastosowano technologię zapobiegającą kopiowaniu" ;/ Na infie pan nam gadał ze jeśli jest zabezpieczenie przed kopiowaniem to płyta powinna mieć kopię zapasową przy zakupie. Jedno wielkie oszukaństwo :(
|
Pójć do sklepu i wymień płytę jeśli masz paragon i gwarancje .
|
Znajdź w internecie taka aplikacje o nazwie sd4hide, ściągnij to na kompa i ustaw na hide. Po tym gra powinna się normalnie włączyć.
|
A czy ta aplikacja jest całkowicie bezpieczna dla systemu i nie nabródzi mi żadnymi wirusami? I czy będzie dostępny normalnie tryb budowy?
|
Co do trybu budowy to nie jestem pewnien ale ja mam ta aplikację i wszystko jest OK. tego nawet nie trzeba instalować.
http://www.dvhardware.net/software/3116 Tutaj możesz to ściągnąć. Ten plik nie musi byc zapisany w folderze z grą, może być np. na pulpicie. Wczesniej ustaw na HIDE i włacz grę. jeśli nie pójdzie zrób na RESTORE i potem znów na HIDE i spróbuj. Jeśli dalej nie będzie chodziła gra albo będziesz miała jeszcze jakieś inne problemy to zagadaj do mnie na PW. |
A przeciez piraty to tylko i wylacznie kopie z orginalnej plyty i dlatego !!
|
Z moją płytką do TS2 było tak samo. Trzeba było kupić nową :(
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:57. |