![]() |
Ostrzeżenie przed błędami
Szczerze powiedziawszy nigdy nie ściągałem dodatków z sieci(bo nie miałem miejsca nawet na oficjalne dodatki). No więc jak dostałem nowy kompik "zaszalałem sobie" i ściągnąłem sobie oficjalne dodatki ze strony thesims2.ea.com(Misiokróliki i te sprawy ^^). W Na Studiach problemu nie było, ale kiedy kupiłem sobie Nocne Życie wyskoczyło mi coś takiego:
http://img388.imageshack.us/img388/9050/cotojh3.th.png Usunąłem więc dodatki, ale przeinstalowane dalej wywołują to okienko. Może to normalne przy dodatkach z neta, ale nie wiem czemu wyskakuje to ostrzeżenie. Coś jest nie tak, czy po prostu mi mówi, że dodatki z neta nie są w 100% bezpieczne? |
Odp: Ostrzeżenie przed błędami
Cytat:
;P jak chcesz by one były w grze na samym dole masz ,,Włącz obiekty zmodyfikowane" czy jakoś tak i po bólu. ;P ;P ;) |
nie potrzebnie kasowales wszystkie dodatki z neta. to tylko mowi ze dodatki z neta nie sa w 100% bezpieczne.
Edit: koleżanka mnie uprzedziła :d |
tak i jeszcze po kliknięciu włącz zawartoś zmodyfikowaną musisz wejść w ustawienia i kliknąć nie wyświetlaj ramki z informacjami o obiektach zmodyfikowanym przy starcie gry , czy jakoś tak xD, bo inaczej ta ramka Ci będzie wyskakiwać w nieskonczoność.
|
Czyli tak jak przypuszczałem - ostrzeżenie. :)
Dzięki wielkie. ^^ |
Też mam problem z tym oknem. Przy niektórych dodatkach pokazuje się ostrzeżenie - wykrzyknik w żółtym trójkącie.
Zauważyłam że jeden z dodatków blokował opcje, jakie powinny pojawić się po kliknięciu na sima. Wyrzuciłam go, jednak zostało jeszcze parę z tego typu ikonką. Czy wszystkie z nich psują coś w grze? Co oznacza taki znaczek? |
U mnie nie wszystkie psują w grze.Miałam parę z żółtym znaczkiem i wszystko było ok.Chyba poprostu to jest takie ostrzeżenie,że gdy zainstalujesz jakiś dodatek(EA lub z neta)mogą jakieś opcje się popsuć,o ile już się nie popsuły.Jest tak np.z Inteeninaterem(jak to się pisze?)lub InSimenatorem...one mogą wywołać błędy,gdy ma się niekontytabilne dodatki.
|
Tak a chyba oznaczane "hacki globalne" (takie, które zmieniają grę a nie sa konkretnym przedmiotem). Tak przynajmniej mi się wydaje
|
Część z nich powinna działać bez problemu aż do dodatku "Cztery pory roku". Najnowsze mam "Podróże", więc to pewnie z nimi są niezgodne.
Na razie mając Simkę na studiach nie zauważyłam problemów. Jeśli jednak powstałyby podczas gry można usunąć Podróże, i dalej grać tą samą rodziną, bez ponownej instalacji całej gry? edit: :smirk: Szukałam dodatków podanych przez RoxyFM by sprawdzić czy też pojawi się ten problem. W wersji starszej rzeczywiście pojawia się ikonka. Ta wersja może Ci się przydać RoxyFM :) : http://simoasis.com/archives/game-mo...eenimater.html Możliwe, że jeszcze nowsza wersja leży tutaj: http://box156.bluehost.com/~aestudi1...45b185618c13d5 |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:23. |