TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Dwa problemy: z Weroną i zamykaniem aplikacji (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=42855)

jeralniance 09.04.2008 16:52

Dwa problemy: z Weroną i zamykaniem aplikacji

Dzień dobry. Jak widać po tytule tematu - dręczą mnie dwa problemy odnośnie gier. Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś był tak miły i mi pomógł...

1.
Pierwszy problem dotyczy tego, że z niewiadomych przyczyn wykasowało mi wszystkie opisy rodzin i otoczeń. Dodatkowo w głównym panelu otoczeń zamieniło mi ich nazwy na angielskie odpowiedniki. Samo to mi nie przeszkadza, ale od tego czasu nie mogę wejść w ogóle do Werony. Otoczenie ładuje się do drugiego "kwadracika", a poźniej następuje niekończące się czekanie. Czy ktoś wie, co mogę zrobić? (na innych profilach wszystko jest w porządku)
Posiadam sporo dodatków z internetu (ok. 250 plików, ale tylko fryzury i ubrania), ale chyba nie to jest przyczyną problemu, ponieważ próbowałam tymczasowo usunąć cały ten folder, ale to nic nie dało.
Korzystałam również z kodu boolProp, ale dopiero po około miesiącu wystąpił problem.

2. Drugim problemem, o wiele mniej dręczącym, jest fakt... ciąży Sima. Jest to Sim płci męskiej, zapłodniony dzięki Tombstone Of Life And Death, udostępnionym dzięki boolProp.
W chwili porodu, gdy występuje komunikat "Proszę chwilę poczekać, aż bocian przyniesie upragnione zawiniątko" (czy jakoś tak), wyskakuje nasze dobrze znane "Aplikacja została zakłócona" itd.
Czy problem leży w płci Sima? Jeśli tak, to czy da się usunąć tę ciążę? (jakkolwiek by to nie brzmiało...)

Z góry dziękuję za poświęconą mi uwagę i błagam o pomoc...

P.S. Simy mam oryginalne.

Númenessë 09.04.2008 17:10

Odp: Dwa problemy: z Weroną i zamykaniem aplikacji

1.Nie wiem jak pomóc
2.Da się za pomocą insiminatora.

Guanabanana 09.04.2008 18:02

1. A czy coś ostatnio było robione przy folderze z okolicami? Jeśli 250 plików to dużo to jako można określić 6170, bo tyle mam. Akurat sądzę, że ilość w tym wypadku nie ma znaczenie, ale może jakieś hacki?

2. Osobiście nigdy nie zapładniałam mężczyzny, aczkolwiek problem nie musi być związany z płcią, bo przecież kiedy kosmici porywają faceta on zachodzi w ciążę. Jeśli ci na niej nie zależy usuń za pomocą insimenatora.

jeralniance 09.04.2008 18:06

1. Nic nie robiłam z tymi folderami. Po prostu Werona się wzięła i zepsuła, a mam tam ulubioną rodzinę... A o co konkretnie chodzi z tymi hackami?Nienajlepiej jestem zorientowana w tym temacie...

2. Na ciąży mi właśnie zależy i to jest problem^^" Poza tym, nie mam tego programu i obawiam się, że mój komputer by z nim zwariował. Da się coś zrobić, by jednak urodził?

lithium 09.04.2008 18:25

2. a próbowałaś nie wiem przeprowadzić go do innego domu?

Guanabanana 09.04.2008 18:40

Czy tombstone L and D wciąż był na parceli, kiedy miało nadejść rozwiązanie?

Rocket 09.04.2008 22:12

obawiam się, że tą ciąże trzeba usunąć.
natomiast hacki sa to dodatki z netu zmienijące zachowanie gry, np hack na to aby ciężarne mogły nosić normalne ubrania, hack na to aby dało się otwierać okna, hack na to aby przy śpiącym simie nie pojawiało się ZzZz... no generalnie sporo tego jest. nie wszystkie hacki działają z innymi hackami, a gdy nie działają może wysptąpić właśnie taki błąd.
acz w tym wypadku, sadzę, że to wina boolPropa i Tombstone of L&D. miałam kiedyś podobny problem, tylko z simką płci żeńskiej.

Ilona 09.04.2008 22:24

usun dodatek,ktorym uruchamiasz gre i zainstaluj go jeszcze raz,ja tak mialm z wolnym czasem, nie moglam wejsc w okolice,gra sie wylaczala,tyle tylko,ze ja nie uzywam zadnych kodow,jezeli masz dodatki z neta,to przenies katalog download na pulpit,zeby nie przpadl,

kubuss 10.04.2008 12:13

1. proponuje reinstall. Też tak miałem zamiast Werony była Veronaville itp. Mi pomogło.

pozdrawiam:
kubuss

jeralniance 10.04.2008 13:47

Żadnych hacków nie instalowałam, więc to nie to.
Nagrobek usunęłam, bo był mi potrzebny jednorazowo.
Rodziny nie próbowałam przeprowadzić, wiec to przetestuję.
A co do reinstalacji, to czy wtedy wszystkie rodziny się traci? Chciałabym temu zapobiec...
A dodatków nie posiadam, tylko samą oryginalną dwójkę.
A co do usuwania ciąży, to czy jest inny sposób niż za pomocą dodatkowych programów?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:47.