TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Pierwszy dom wykonania Bouffe. [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=44488)

bouffe 03.07.2008 19:10

Pierwszy dom wykonania Bouffe. [BRAK ZDJĘĆ]

Witam. Chciałabym przedstawić mój pierwszy dom na forum. Ale jednak zanim zaczniecie oceniać, prosiłabym abyście czytali wszystko, żeby nie było jakiś nieporozumień. :)

Bryła nie jest mojego wykonania. Nie umiem budować, więc stwierdziłam, że ściągnę dom, a umebluję go sama. Ściany i podłogi również dobierałam ja.
Jeśli komuś się podoba: bryła jest do ściągnięcia na ModTheSims2.

Dom jest przeznaczony dla dwójki osób - rodzeństwa, małżeństwa (ale bez wspólnego łoża).
Jest on bardzo mały, więc niektóre zdjęcia robiłam z trudem. Można też zauważyć, że na niektórych fotografiach gałęzie wchodzą w ścianę, ale to raczej nie powinno sprawiać problemu.
Aha, chciałabym też, abyście nie zwracali uwagi na to, czy mój dom jest pierwszy, czy nie. Proszę o szczere oceny, co mam poprawić w umeblowaniu i tego typu rzeczy.

A więc, zaczynajmy!

To już koniec. Proszę o oceny. :D

asiolek 03.07.2008 19:46

Odp: Pierwszy dom wykonania Bouffe.

Domek mi się podoba:) Jedyne zastrzeżenia mam do:
-koloru ścian - tych niebieskich i zielonych :/ (ale to oczywiscie sprawa gustu, pewnie tobie się podobają;p)
-roslinności która "wchodzi" do domu, chodzi o to że przenika przez sciany, i znajduję sie np. w prysznicu :P
Oprucz tego domek mi się podoba:) 7,9/10

Rainbow 03.07.2008 19:46

Bryła nie jest Twoja,ale ogród rozumiem,że tak? ;)

Jeśli tak,to gratuluję-wyszedł ci bardzo dobrze,widać,że miałaś na niego pomysł,co się na tym forum zdarza nieczęsto :P Tylko okropnie wygląda to,że nagle ścieżka się urywa i jest same błocko-radziłabym pociągnąć ten marmurek do końca.No i może spróbuj pobawic się realistycznymi terejnami-jakieś trawuszki czy kwiatuszki na pewno urozmaicą i ożywią ogródek ;')

Wnętrza są kolorowe i przytulne,co lubię :) Kuchnia prześliczna,taka ciepła i jasna,ale brakuje chyba szafki do krojenia :D.
Tylko sypialnia...jest zbyt zimno-mogłaś dać na podłogę drewienko no i tapetę wymienić na jaśniejszą.I ciemne "oprawy" łóżek nijak pasują do listwy z jasnego drewna :D
No i podłoga w salonie koszmarna-taki beton :P

Ogółem domek jak na 1 jest świetny,musisz popracować trochę nad "łamaniem" barw,żeby nie wyszło tak jak koszmarkowato i zimno jak w sypialni :D

Exist 03.07.2008 19:56

Odświeżam stronę parokrotnie i nie widzę żadnego zdjęcia. Może to przez Mozillę, nie wiem, spróbuję w IE.

Alex 03.07.2008 19:58

Cytat:

Napisał Rainbow (Post 815261)
Bryła nie jest Twoja,ale ogród rozumiem,że tak? ;)

Jeśli tak,to gratuluję-wyszedł ci bardzo dobrze,widać,że miałaś na niego pomysł,co się na tym forum zdarza nieczęsto :P Tylko okropnie wygląda to,że nagle ścieżka się urywa i jest same błocko-radziłabym pociągnąć ten marmurek do końca.No i może spróbuj pobawic się realistycznymi terejnami-jakieś trawuszki czy kwiatuszki na pewno urozmaicą i ożywią ogródek ;')

Wnętrza są kolorowe i przytulne,co lubię :) Kuchnia prześliczna,taka ciepła i jasna,ale brakuje chyba szafki do krojenia :D.
Tylko sypialnia...jest zbyt zimno-mogłaś dać na podłogę drewienko no i tapetę wymienić na jaśniejszą.I ciemne "oprawy" łóżek nijak pasują do listwy z jasnego drewna :D
No i podłoga w salonie koszmarna-taki beton :P

Ogółem domek jak na 1 jest świetny,musisz popracować trochę nad "łamaniem" barw,żeby nie wyszło tak jak koszmarkowato i zimno jak w sypialni :D

Ogród też nie jej,miałem ten domek w grze,a domek mi się nie podoba

Eclipse 03.07.2008 20:07

Żadne zdjęcie mi się nie wyświetla ;/.

Souris 03.07.2008 20:09

mi też nie :-(

haughton 03.07.2008 20:21

bouffe - wrzuciłaś zdjęcia na serwer interii, który ma godzinne limity transferu co oznacza, że zdjęcia zobaczy tylko kilka pierwszych osób - kolejni chętni będa musieli poczekać godzinkę. Spróbuj może wysłać je gdzie indziej, np na http://imageshack.us/

Molly 03.07.2008 20:37

E... 10/10 ;P bardzo mi się podoba.

Björk 03.07.2008 20:38

AAAAA - Boufe... Właśnie widzę tylko bryłę i kawałek ogródka...
Pierwszy błąd który dostrzegłam to krzywa ściana basenu (kod elevation false?)...
Nie sądzę, żeby to było zamierzone...
Nie podoba mi się również to, że gałęzie "wchodzą" do domu - no przecież dążymy do perfekcji i mogłabyś je o kratkę przesunąć :D
Dobra - w końcu wyświetliło się wszystko więc... BÓJ SIĘ!!!
Nie mam już żadnych zastrzeżeń... Kolory chociaż ostre nie dają po oczach, a dają domkowi ciepło :) Mebelki super połączyłaś i poustawiałaś :)
A ogródek widać, że jest przemyślany i starannie wykonany (oprócz zastrzeżeń wyżej :))
Ocena 8/10 :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:15.