TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Zdjęcia z gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=253)
-   -   Nowy styl, i mieszanka kolorów. Od SHAGGY [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=44623)

Shaggy 07.07.2008 17:08

Nowy styl, i mieszanka kolorów. Od SHAGGY [BRAK ZDJĘĆ]

Heej wam xD
Postanowiłem zamieścić swój nowy dom. Jest niewielki... Starałem się zrobić "coś" co przyciągnie uwagę wszytskich forumowiczów. Mieszając kolory np. biały gryzący się z czernią. miałem na myśli to, że każdemu coś wpadnie do gustu.
Zaczynajmy!

Proszę o szczere ocenki. Jednak nie tylko po to założyłem temat. Pod ocenkami proszę o odpisanie na moje pytanie.
Mam pomysł założenia fotostory w TS1. Wiem, że pierwsza część gry nie jest już tak mile widziana, a bardziej olewana przez forumowiczów. Więc, jeśli większość osób w postach zgodzi się, za tydzień obejrzycie nowy odcinek. A czego? Tajmenica ;)

Vegeta 07.07.2008 17:26

Odp: Nowy styl, i mieszanka kolorów. Od SHAGGY

Hmm niezły ;) Podoba mi się 10/10

asiolek 07.07.2008 18:08

Całkiem fajna chatka ale kolor bryły mi nie odpowiada :/ 8,5/10

Liv 07.07.2008 23:11

Według mnie takie eksperymenty nie są za dobre...
Celowo wszystko się gryzie. To mi się nie podoba. Nie lepiej byłoby zbudować kilka innych domków, każdy w różnym stylu, ale żeby się nie gryzły?
Szczerze powiedziawszy, trochę kiepskie założenie. Przecież tu nie ocenia się jednego pokoju, tylko całe domy! Więc wszystko musi ze sobą współgrać :/.
Mnie akurat "wpadły do gustu" łazienka i kuchnia. Ale jako całość dom jest do kitu.
Pozostawię to bez oceny.

Wiesz, napiszę tak:
jeśli zdecydujesz się na FS w TS1 to na forum masz przerąbane. Bo rzeczywiście, opowiadania w "jedynce" są wyraźnie DYSKRYMINOWANE nawet, jeśli już są.
Ubolewam nad tym faktem. Bo na przykład w moim przypadku łatwiej jest napisać FS w TS1. Kiedyś to nawet na 1 FS schodził mi tylko jeden dzień!
W "dwójce" zdecydowanie pisze mi się gorzej. To już nie to samo... Poza tym, ograniczenia w tekście- w The Sims właściwie, że tego nie ma.
Ale możesz spróbować. Trzeba by w końcu coś z tym zrobić, bo ja sama jeszcze kiedyś bardzo chętnie napisałabym FS w TS1. Starsze wcale nie znaczy, że gorsze! Ale może mieć klasę większą, niż te w TS2.
Więc jeśli już wstawisz, to wiedz, że ja na pewno przeczytam i skomentuję.

Shaggy 08.07.2008 09:26

Dziękuję za ocenki, również za opieprz od Liv. Wziąłem tą uwagę do serca. Napewno więcej taki błąd się nie zdaży. No cóż... A co do FS... Spróbuję. Chociaż sam wiem, że nie wyjdzie pewnie tak jak w TS2, ale spróbuję.
Dzięki i pozdro for all xD

Vegeta 08.07.2008 10:32

Ja też twoje FS przeczytam ;)

asiolek 08.07.2008 13:46

Ja też przeczytam :)

Liquid 08.07.2008 19:29

Domek ładny, 10/10 :)
A co do FS - napisz !!
Liv ma absolutną ( ;p ) rację !!
Coraz więcej forumowiczów pisze fotostory z TS2 !!
Jeśli napiszesz - z chęcią przeczytam ;)
Pozdr. :)

Liv 08.07.2008 23:05

Ja nie chciałam, żebyś zrozumiał jako opr (skrót wiadomo czego). Po prostu to była zwykła uwaga i moje zdanie na ten temat.
I czemu twierdzisz, że FS w "jedynce" wyjdzie gorzej niż w "dwójce"? To jakaś reguła?
Nie nastawiaj się od razu na porażkę, bo nie wiadomo jak będzie. Jeśli tylko masz dobry pomysł, wszystko co potrzebne i oczywiście SILNĄ WOLĘ, to FS powinno Ci naprawdę wyjść. I pisanie nie może być dla Ciebie ciężarem, ale przyjemnością. Bo jeśli jest na odwrót, to najczęściej kończy się to prośbą o zamknięcie tematu.
A jak nie wyjdzie- trudno. Chciałeś "przełamać lód", ale się nie udało. Nie każdy w końcu ma talent pisarski i jest na tyle zdeterminowany.
Ale udzieliłam wykładu XD

Shaggy 09.07.2008 08:15

Dzięki ;* Ty to jesteś pomocna ;D
Spróbuję. A jak się nie uda. Trudno ;P
Dzięki ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:47.