![]() |
[TS2] Grafika
Gdy próbuję uruchomić grę The Sims 2, po wybraniu miasteczka i załadowaniu się gry, gra zatrzymuje się na ok. 5 minut na ekranie ładowania a potem pojawia się dolny pasek jednak zamiast widoku miasteczka widzę w tle ekran ładowania. Po zainstalowaniu nowszych sterowników do karty graficznej zamiast ekranu ładowania mam niebiesko-błękitne tło, a po chwili komunikat "Działanie aplikacji zostało zakłócone. Aplikacja zostanie wyłączona" i gra się wyłącza. Przed formatem nie miałem tego problemu (jednak miałem fałszywy DirectX 10 przez którego musiałem robić format). Wersja DirectXa to 9.0c June 2008. Instalowanie patcha nic nie dało.
|
Odp: [TS2] Grafika
Mi coś takiego wyskakiwało jak miałam za mało pamięci w kompie a za dużo ściągniętych lub tych maksisowych dodatków. Zmieniłam kompa na 3 razy lepszy (tamten to naprawdę był grat) i wszystko jest w porządku...
|
Do gry nic nie doinstalowywałem. Pamięci ram mam więcej niż przed formatem więc w czym problem? Nie sądzę, że to wina uruchomionego na tym komputerze serwera (Aero Server do mojej gry).
|
|
I to nie ten dział!!!
|
Żaden z tematów w podanym linku mnie nie dotyczy. Nie ściągam żadnych dodatków z Internetu. Zresztą, dzieje się to po instalacji. Dam parametry kompa.
-Procesor: 926mhz (Celeron) -RAM: 384mb -Dysk: 40gb -Karta graficzna: GeForce FX5500 GT 128mb -Karta dźwiękowa: VIA AC'97 zintegrowana -System operacyjny: Windows XP Proffesional SP 2 (niestety) -Antywirus: Avira AntiVir Personal - Free Antivirus Standardowo uruchomiony soft: -Antywirus (nigdy go nie wyłączę! nie chcę mieć wirusów) -Aero Server 1.3 (też niezbyt chcę go wyłączać gdyż jest to serwer mojej gry MMO) -Stery od karty graficznej -DSLMon (od modemu) -Reszta programów z Win$hita (a co ja? wiem jak to wyłączyć?) Ps. Proszę moda o przesunięcie tematu |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:46. |