TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Lokaj (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46363)

MacieK 04.09.2008 02:58

Lokaj

:D

To znów ja i znów chyba będę marudzić ;) Hehe.
Nie sądzicie, że lokaj ma za mało fajnych funkcji w swojej pracy ?
Przygotowuje mało wyszukane potrawy i raczej mu się nie zdarza pilnować systematycznie drzwi aby witać gości. Uważam, że lokaj z The Sims 1 już lepiej się wywiązywał z tych obowiązków.
Mógłby odbierać telefony i mieć przynajmniej funkcję czasową aby ustalić z nim na którą godzinę życzymy sobie posiłki oraz ich rodzaj.
Eh czy tylko ja trafiam na takich niekompetentnych lokajów, pokojówki, opiekunki i ogrodników ? ;)

Björk 04.09.2008 08:20

Odp: Lokaj

Raz wzięłam lokaja, ale był zbyt denerwujący ;)

Isiulek 04.09.2008 08:38

Nom, mało ten lokaj robi, nawet kotu do miski jedzenia nie wsypuje ;|
Ale fakt faktem o ogród pierwszorzędnie dba ;]

MacieK 04.09.2008 22:15

Cytat:

Napisał Isiulek (Post 857952)
Nom, mało ten lokaj robi, nawet kotu do miski jedzenia nie wsypuje ;|
Ale fakt faktem o ogród pierwszorzędnie dba ;]

Tylko w prywatnej posesji :D Mógłby wokoło bloku trochę popracować w ogrodzie no ale rozumiem że to nie jego "działka". Heh ;)

O właśnie. Nie karmi zwierząt :(

ultraviolence 05.09.2008 17:02

Ja też miałam lokaja tylko raz (u Ćwirów :P) i po paru dniach wymówiłam mu pracę. Co chwila dzwonił do straży pożarnej, chociaż nic się nie jarało... Strażak przyjeżdżał i pojawiał się komunikat, żebym następnym razem uważała. Ledwo co wyjechał z mojej posesji, a lokaj znów po niego dzwonił... To było nie do zniesienia! Poza tym zamawiając opiekunkę do dziecka (wg terminarza), odprawiał ją bez mojej zgody i simka nie mogła iść do pracy po zasłużony awans... Grrr, jak zwykle w TS2 problemy z pracownikami :P Muszę chyba wejść na oficjalną stronę EA, może mają już jakiegoś patcha do OŻ...

Isiulek 05.09.2008 21:02

Cytat:

Napisał helena (Post 858850)
Ja też miałam lokaja tylko raz (u Ćwirów :P) i po paru dniach wymówiłam mu pracę. Co chwila dzwonił do straży pożarnej, chociaż nic się nie jarało... Strażak przyjeżdżał i pojawiał się komunikat, żebym następnym razem uważała. Ledwo co wyjechał z mojej posesji, a lokaj znów po niego dzwonił... To było nie do zniesienia! Poza tym zamawiając opiekunkę do dziecka (wg terminarza), odprawiał ją bez mojej zgody i simka nie mogła iść do pracy po zasłużony awans... Grrr, jak zwykle w TS2 problemy z pracownikami :P Muszę chyba wejść na oficjalną stronę EA, może mają już jakiegoś patcha do OŻ...

Fakt... przydałaby się jakaś łatka...

ultraviolence 06.09.2008 10:26

OŻ jest pełne błędów... Aż chwilami odechciewa mi się grać. Wiecie może po jakim czasie od wydania, pojawiła się łatka do CW? To wszystko strasznie mnie irytuje :P Nie dość, że EA nie postarała się co do lokaja, to jeszcze inni pracownicy nawalają...

MacieK 10.09.2008 16:21

Zwrócę nieco honoru lokajowi ;) W toku dlaszej gry stwierdzam, że lokaj jest nieprzydatny zupełnie w mieszkaniu ale jeśli chodzi o własny dom to jest idealny ! :D Lokaj okazał sie odpowiedzią na mojego niesumiennego ogrodnika. Wymuskał ogród do perfekcji (dwa dni nie wracał do domu bo ogród mam ogromny, haha, no i jaką pensyjkę zgarnął za te 'syzyfowe prace'). Lokaj zatem potrafi doskonale dbać o ogród co już jest jakimś pocieszeniem i rekompensatą niekompetencji innych pracowników. No ale... Osiedlowe życie nie polega na mieszkaniu w rezydencji własnej :(

Björk 10.09.2008 16:40

Cytat:

Napisał helena (Post 859247)
OŻ jest pełne błędów... Aż chwilami odechciewa mi się grać. Wiecie może po jakim czasie od wydania, pojawiła się łatka do CW? To wszystko strasznie mnie irytuje :P Nie dość, że EA nie postarała się co do lokaja, to jeszcze inni pracownicy nawalają...

Helena - do CW to trzy łatki wyszły, a ostatnia to pod koniec czerwca, albo nawet i w lipcu ;)

tiki taki i kasztanki 10.09.2008 18:01

Mnue lokaj tak wnerwia ,że nie wiem co!! zamias zajmowac sie domem cwiczy sobie!! HELP!! ŁATKA BY SIE PRZYDAŁA!

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:46.