TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Little home 'Tree' by dominik12 [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46678)

Vanitas 19.09.2008 11:07

Little home 'Tree' by dominik12 [BRAK ZDJĘĆ]

Hej dzisiaj prezentuje wam mój kolejny dom chyba już 7 czyli powinien być szczęśliwy. Dom zamieszkuje Zuzia Ogródek ze swoją kotką (Zapomniałem jak sie nazywa). Dom znajduje się na obrzeżach Jaskini pokrzyku. Zuzia kocha przyrodę i jest bezrobotna. Przechodzę do rzeczy:

Nie długo dam do pobrania. Oceniajcie i komentujcie!

EDIT:

Dom można juz pobrać!
Wymiary parceli: 3x2
Cena: 66 675 $
Wymagane gry: The sims 2, The sims 2 na studiach, The sims 2 nocne życie, The sims 2 Własny biznes, The sims 2 zwierzaki, The sims 2 cztery pory roku, The sims 2 czas wolny, The sims 2 osiedlowe życie, The sims 2 rozrywka rodzinna, The sims 2 moda z H&M, The sims 2 kuchnia i łazienka, The sims 2 IKEA urządza wnętrza.

POBIERZ

Mikolea 19.09.2008 13:02

Odp: Little home 'Tree' by dominik12

ładny domek, taki zadbany. Nie mój styl, ale ja dam ocene 7,5/10

lojka95 19.09.2008 13:29

Mi tak nie za bardzo ;) 6/10

treys 19.09.2008 13:35

nie bardzo podoba mi się zestawienie tapet w salonie. I bardzo pomieszane style np. salon taki klasyczny a sypialnia nowoczesna. tak samo wiejskie ozdoby z 4 Pór Roku i te szafki kuchenne.
Ale jest ładnie dam 6/10

Frettka 19.09.2008 13:38

Piękny taras :). Ogólnie bardzo mi się podoba, tylko ten dywan w salonie... nie ma żadnego sposobu, żeby pozbyć się tych dziwnych, jasnych plam, po umieszczeniu go na skos? (pytam, bo sama to mam).
Łazienka jest dość przestronna, może warto by było rzucić jakiś chodnik na podłogę? (jak zimno w nogi musi być, kiedy wychodzi się spod prysznica :))
Jest tylko jedna, jedyna rzecz, która mi się niezbyt podoba - szafki w kuchni. W tak małym, przytulnym, drewnianym domku są trochę zbyt nowoczesne.

Najlepsze w tym domku jest to, że po prostu widać, że ktoś w nim mieszka. Żadnej sterylności, niepraktyczności czy modernistycznych ścian ze szkła (jak te simy się tam przebierają/kochają/zachowują prywatność?) :) Uwielbiam małe drewniane chatki na surowym kamiennym fundamencie.
Moja ocena: 9/10 (za szafki kuchenne).

Björk 19.09.2008 14:36

Bardzo fajne połączenie kolorów, mebli...
Bryła malutka i urocza.
Ogródek miły dla oka i simowie mogą w nim spokojnie wypoczywać.
Nie to, żebym się odwięczała za pozytywne oceny ;)
Naprawdę mi się podoba. Robisz wielkie postępy.
No może trochę ta drapaczka dla kotów przy łóżku nie pasuje, ale naprawdę moim zdaniem to meble się nie gryzą... co najwyżej, że są z róznych dodatków? To akurat nie jest problem, bo Ikea i CPR w tym przypadku są fajnie połączone.

Daję 10/10 i kuniec ;)

Aha i WILEKI + za funkcjonalność :)

Vanitas 19.09.2008 14:43

Dzięki za oceny jutro można będzie już pobrać.
Yvette- moim zdaniem jeśli pomieszczenia są oddzielone drzwiami to mogą mieć różne kolory i style. a co do szafek w kuchni i ozdób z CPR to takie pomieszanie z poplątaniem a to lubie. A tak wogóle jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Bjork oddaje to co pożyczyłem [img]Birggin[/img]

Gio 19.09.2008 14:52

bryła to wilelki kwadrat. Ale w do rzeczy. Bardzo spodobał mi się jej "luksusowy samochód" :) Za to już masz 4/10 Jedziemy dalej. W środku ładnie i funcjonalnie. Stawkę podwyższam do 6/10 + dosyc ładny ogród (ja ich wogóle nie robie) to wychodzi 7/10

Fiorella 19.09.2008 15:31

No, no. podoba mi się, szczególnie wnętrze. Jest tam tak przytulnie. Najlepszy ten samochód. Jeden szczegół, który mi nie przypadł do gudtu to elewacja domu. Nie pasuje na zewnątrz.
Ocena: 9/10

Eclipse 19.09.2008 15:45

Z zewnątrz: jak dla mnie zbyt ciemna elewacja oraz dach no i brak ogrodu. Tylko kilka pustawianych drzew, na dodatek w rzędach. Wygląda to dość sztucznie.

W środku: srasznie wymieszane style - nowoczesny z jakimś starszawym. W niektórych pokojach strasznie gryzą mi się kolory np. w w sypialni połącznie tapety z wykładziną jest ochydne. W salonie dałeś zbyt dużo elementów dekoacyjnych. Nie lubię gdy jest aż tak napchane.

Ogólnie mówiąc, dom nie jest w moim stylu.
Postawię: 7/10

pe.es. w sondzie zaznaczyłam "Jest OK!"

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:33.