![]() |
po uruchomieniu gry komp się resetuje prosze o pomoc :(
witam jestem tutaj nowa i z gory proszę o wyrozumiałośc jesli cos zle napisze badz namieszam .otóz mam problem z resetowaniem komputera podczas grania a dokładnie w momencie kiedy wejdę na jakąkolwiek parcelę niedawno robiłam formata dołozyłam ramów bo miałam 512 teraz mam 1gb gra przed formatem fakt zamulała się ale jakoś chodziła dało rade pograc choc długo sie wczytaywała dlatego dokupiłam ramów ale teraz po formacie zainstalowaniu np nowych sterowników do karty graficznej dzieją się takie rzeczy dlaczego ? gra się normalnie załaduje mozna np sobie ozdobic otoczenie dołozyc drzewek itp ale kiedy juz wejde na jakąs parcelę pojawia się niebieski ekran i komp się resetuje próbowałam nawet zainstalowac tylko wersję podstawową bo myslałam ze to przez dodatki ale dzieje sie tak samo i z dodatkami i bez nich bedę wdzięczna za wasze cenne rady bo naprawdę nie wiem co zrobic aby móc w miare normalnie grac dodam ze nie jestem tez specem od kompów więc tym bardziej bedę wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedz z góry dziękuje
|
Odp: po uruchomieniu gry komp się resetuje prosze o pomoc :(
Hmm. Na początku to ja bym Ci radziła, abyś poświęciła ciut czasu i napisała ten post zgodnie ze składnią. To, że jesteś nowa wcale nie zwalnia Cię z obowiązku pisania w miarę zrozumiale ;) Wtedy na pewno łatwiej będzie rozwiązać Twój problem. Jak na razie ja tu widzę pomieszanie z poplątaniem :)
EDIT: Chociaż z tego co widzę, może być problem z samym Windowsem... Też miałam kiedyś przeboje z tym granatowym ekranem i samoistnymi resetami kompa. Skanowanie przez antywirusa nie pomogło, ale wgranie systemu na nowo - owszem :) |
a może masz za mało pamięci i komputer się resetuje
|
chodzi o to że wcześniej miałam 512 ramów i gra w miarę chodziła choc się z lekka zamulała i długo wczytywała ale mozna było pograć a teraz kiedy mam więcej pamięci ram 1Gb to gra sie wczyta ale po wejsciu na parcelę jakąkolwiek komp sie od razu resetuje więc to chyba nie wina pamieci bo jest jej wiecej .
|
możliwe, że komputer się przegrzewa, pomacaj go. przed odpaleniem gry wyłączaj wszystkie programy dzialające w tle, antywirusa, gg itp.
|
kiedy uruchamiam grę wyłaczam wszystkie programy działajace w tle ,antywirusa wszystko aby gra nie była niczym zakłócona ,sprawdzalam komp raczej się nie przegrzewa ,przed zrobieniem formatu grałam w miare normalnie ale teraz po zrobieniu formatu i dołozeniu ramów mam wlasnie tego typu problem czy wykluczjąc to wszystko o czym mi pisaliscie czy moze być jeszcze jakas przyczyna tego ze tak sie dzieje
|
Możliwe, ze masz za mało miejsca na dysku, na którym masz zainstalowane Simy. Sprawdź i podaj ile masz wolnych GB.
Poszukaj w necie informacji na temat tzw. Blue screen'u - czyli niebieskiego ekranu, bo jego przyczyna może być rożna. Najczęściej jest to przegrzanie komputera.Sprawdź jakimś programem procesor. Możliwe, że zasilacz Ci sie popsuł. Ja radze Ci na początek proste, wręcz dziwne rozwiązanie, czyli odkurzenie komputera od środka - może masz za bardzo zakurzony komp. Poproś kogoś, by Ci rozkręcił wiatraczek i go tez po prostu odkurz odkurzaczem. Bądź ostrzona, by niczego nie pourywać :) |
odkurzyłam komp, miejsca wolnego mam nadysku ponad 7gb więc to chyba nie to ale dzis zrobiłam test zainstalowałam gre w komputerze ,który że tak powiem nie jest juz najnowszy i poszedł na zasłuzoną emeryture pamięci ma tylko 256 ram o dziwo gra normalnie chodzi bez problemu fakt troche sie zamula i garfika nie jest taka jak powinna ale działa O.O ,a na nowszym kompie na ,którym dzieją mi się te cuda z resetem nie działa dodam ze przed instalka robiłam format moze to wina żle zrobionego formatu ?
|
Wydaje mi się, że to ta nowa kostka RAM może być wadliwa. Spróbuj zagrać bez niej lub sprawdź pamięci programem memtest (puść test na około godzinę, powinny wyskoczyć ewentualne błędy).
|
dzieki figa za info sciągnełam sobie program memtest ale on wykazal ze z pamięcia jest wszystko ok więc to chyba nie jest wina pamięci dzis zaniosę komp do serwisu aby oni zobaczyli
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:04. |