![]() |
Simy nie mog± ruszyć niemowlaka!
Hejka! Niedawno w rodzinie urodziło się dziecko. Jest jeszcze niemowlakiem, czyli ja nie mogę nim grać, ale problem w tym że żaden sim nie może go wzi±ć na ręce! Dziecko leży na podłodze i jak wydaje simowi polecenie żeby go nakarmił, włożył do kojca czy wzi±ł na ręce to wtedy chwile przy nim stoi aż polecenie zniknie! Boję się że opieka społeczna zabierze mi dziecko a nie wiem co robić! Próbowałam jako¶ to odblokować, przesuwałam go kodem moveobjects on ale dalej nic... Nawet jak przyszła opiekunka do dziecka to stała przy nim jak głupia i nic nie mogła zrobić. Kto¶ wie jak można to odblokować? Badzo proszę o pomoc!
|
Odp: Simy nie mog± ruszyć niemowlaka!
skasuj je move..... co¶ tam i zapisz grę. wejdĽ ponownie. Dziecko będzie leżeć przy skrzynce i powinno być ok.
|
Drugi sposób: wpisz boolpropa, kliknij z shiftem na dzieciaku i daj "Force error"-> "Reset". Powinno zadziałać.
|
Jest jeszcze jeden sposób. Wpisz moveObjects on i przejdĽ do trybu kupowania, a potem przenie¶ dziecko w inne miejsce.;)
|
Cytat:
A pozostałych sposobów spróbuje ;) |
Jest jeszcze ostatni znany mi sposób, po prostu przenie¶ dom w inne miejsce otoczenia. Mi też czasami blokuj± się simy i wtedy albo je kasuje, albo przenoszę parcelę.
|
Cytat:
|
a mi dzieciak stan±ł w krze¶le i wrzeszczał, że chce spać! Wobec tego zrobiłam now± rodzinkę :)
P.S.mi się tak często robiło, że 'blokował' mi się sim, ale jak instalowałam kolejne dodatki, to problem powoli znikał. Teraz mam wszystkie, oprócz imprezy i w ogóle się tak nie dzieje. |
Musisz wyj¶ć z parceli a potem ponownie na ni± wej¶ć,EDIT:Je¶li to nie pomoże skasuj dzieciaka boolPropem i ponownie wejdĽ na parcelę mi to zawsze pomaga :/
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:21. |