TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Orion by justinea4 [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47252)

justinea4 18.10.2008 19:55

Orion by justinea4 [BRAK ZDJĘĆ]

Dzisiaj chciałam Wam zaprezentować mój drugi domek na forum :) Orion jest parcelą mieszkalną, której koszt przekracza 200 tys.$. Budowałam go kilka dni i mam nadzieję, że chociaż niektórym się spodoba.

Tradycyjnie zacznę od zaprezentowania bryły domu i frontowego ogrodu.

Dziękuję ! To już wszystko na dzisiaj :)

Björk 18.10.2008 20:03

Odp: Orion by justinea4

Fajny...
Choć kilka rzeczy mi się nie podoba...
To coś z fundamentów zrobione za pomocą boolProp coś tam... jakoś wg mnie niepotrzebnie.
Dwie uumywalki i dwa lustra w jednej łazience.
Ogrodzony śmietnik i skrzynka pocztowa.
Ale reszta jest spoko i ładnie dobrana :)
Ogółem 8/10 :)
Pozdrawiam

EDIT: i zasłony mi się nie podobają, ale za to fajny pomysł z ogrodem.. a szczególnie ten zarośnięty łuk :)

vibratoria 18.10.2008 20:15

Wreszcie jakiś normalny i ciekawy projekt!

Bardzo mi się podoba bryła, taka kombinowana i udziwniana ale wyszło bardzo interesująco. Tutaj, jak i wewnątrz bardzo ładnie łączysz kolory i widać, że włożyłaś w ten projekt sporo serca. I w efekcie wyszło Ci fajne i przyjazne domostwo.
Jest kilka drobnych wpadek, które trochę rażą w oczy, np. ten obraz z samolotem w pralni i brak firanek w niektórych pomieszczeniach. Jednakże nie ma to znacznego wpływu na całokształt i się nie czepiam, bo czasami też walnę takim drobiazgiem. Jedno czego mi naprawdę brakuje to roślinność ogrodowa. Przyznaję się, że mam obsesję na punkcie roślin - jakieś rośliny są ale mimo to, trochę pustawo jest.

8/10

Kolorowo 18.10.2008 21:30

A wiec domek na zewnątrz bardzo ładny ale w środku nie zbyt ocenka 7,5/10

niepokorna 19.10.2008 09:59

Mi się dom bardzo podoba :)
Ciekawe wykonanie, nie ma nudnej bryły.
Fajny ogród, ale zmieniłabym trochę garaż :)

Mam nadzieję, że kiedyś dasz do ściągnięcia.
10/10 ;)

sliwex93 19.10.2008 10:20

Pomysł na dom miałaś fajny, jednak:
-Słabe dodatki z neta, są wręcz okropne np: kotara okienna.
-kuchnia ciemna jak zakład stolarski to samo z przedpokojem
który wygląda jak z 18 wieku a reszta domu jest współczesna.
-Niepotrzebne są te jakieś uniesienia przy drzwiach wejściowych.

kubuss 19.10.2008 11:38

Uwaga rozpisuję się:

Bryła: ładna jednak nie podoba mi się, dach nad garażem i to pomieszanie okien, fajnie by wyglądało gdyby były tylko okna jednego rodzaju. To coś przy garażu mi się nie podoba Ocena: 9/10

Ogród: podobają mi się te krzewy z przodu domu, tył domu też bardzo ładny. Ocena: 10/10

Wnętrze:

Przedpokój: zdecydowanie za ciemny, nie pasuje mi również to metalowe krzesło obok drewnianego stolika, duża szafa i puchar odpadają. Kolory rozjaśniają trochę to pomieszczenie, ale i tak jest ciemno. Ocena: 8/10

Kuchnia + jadalnia: za ciemno, kolory mi się nie podobają w kuchni zazwyczaj jest jasno i pogodnie, a tu ciemno jak w dupie. Ocena: 7/10

Salon: ma za bardzo oczo***ne kolory, nie pasuje tutaj również metalowo-szklany stolik, biblioteczka i szafa z telewizorem są drewniane więc wypadałoby też zrobić ławę drewnianą. Ocena: 8/10

Sypialnia: to pomieszczenie, które najmniej mi się podoba, meble są do kitu, wiszące szafki są do kuchni, kolory mi nie pasują i brzydka zasłona. Ocena: 5/10

Toaleta + pralnia: w toalecie nie podoba mi się glazura, a w szczególności czerwień, pralna też nie ma za ciekawych kolorów. Ocena: 7/10

Salonik na I piętrze: to super pomieszczenie, najlepsze z całego domu, bardzo ładne kolory, i taki fajny nastrój ;) Ocena: 10/10

Łazienka: za duża wanna, szafki są okropne i po co tutaj buty do baletu ?? Ocena: 7/10

Pokój dziecka: jest za bardzo różowy, i za bardzo zapchany, dziecko musi mieć przestrzeń do chodzenia i do zabawy. Ocena: 7/10

Ogół ocen:

Bryła: 9/10
Ogród: 10/10
Wnętrze: 59/80, czyli 7,3/10

Rady: kombinuj z kolorami, dawaj żywe i kontrastowe kolory nie bój się tego, zwracaj również uwagę na szczegóły, na które ja zwracam uwagę przy ocenie, ściągnij sobie jakieś ładne płytki do łazienki. Ocena może i nie jest za dobra, ale trzeba próbować aż do osiągnięcia perfekcji.

pozdrawiam:
kubuss

goocha 19.10.2008 19:04

Który to jest twój dom?Bo jak pierwszy to nie wierzę.Jest piękny.10/10

asiolek 20.10.2008 15:14

Tak ja kubussiowi, nie podoba mi się to coś przy garażu, ale muszę przyznać że pomysłowe ;p Pomijając to, wszystko mi się podoba :) 9/10

Fiorella 21.10.2008 10:40

No, no niezła chałupka... podoba mi się, choć nie jest idealnie...
Ta czerwono - brązowa szafa nie pasuje w korytarzu i te fundamenty jakoś nie przypadły mi do gustu.
Ocena: 9/10

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:55.