TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Mini domek babci Marii :) by Destojer - 4 domek [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48185)

Destojer 01.12.2008 17:00

Mini domek babci Marii :) by Destojer - 4 domek [BRAK ZDJĘĆ]

Witam !

Teraz przedstawię wam mój czwarty projekt, długo nie zaglądałem na te forum, więc teraz zaglądam i od razu dam jakiś domek :) Jest to domek nie bogatej babci Marii, która jednak ma bogaty domek (chyba) ;d Jest emerytką, więc pracuje w ogródku.

To wszystko, oceniać, krytykować, komentować ;d

Pozdrawiam - Destojer

justinea4 01.12.2008 17:10

Odp: Mini domek babci Marii :) by Destojer - 4 domek

Na początek zacznę od krytyki, aby potem przejść do sedna sprawy.
A więc : bryła to chyba najważniejsza część projektu, dlatego wymaga więcej pracy i kreatywności niz cała reszta, a ponieważ brylę przedstawia się zawsze jako pierwszą więc powinna zainteresować i zaciekawić "czytelnika". U ciebie bryła nie robi wielkiego wrażenia, jest klasyczna i pospolita. Po drugie okna sa porozstawiane po krawędziach domu co wygląda nie za ładnie.
Ogrod: Mam wrażenie, że ogrodu nie ma tutaj w ogóle. A ta szklarnia kompletnie nie pasuje ani do małego domu, ani do małego ogrodu.
Wnętrze: Po pierwsze ciemne i puste, a szczególnie przedpokój...
Zalety : podoba się mi to, że domek jest "clean". Znakomicie dostosowałeś meble do niewielkich wymiarów pokoi. U mnie masz tez plus za firanki, gdyż chyba przez to forum popadam w manie wszystkiego co ozdabia puste okna:))
Ogółem wynik : 5/10 ( za prostotę i charakterystyczny klimat babcinego ciepła :D )

treys 01.12.2008 17:13

bryła może być tyle że kolory mi tak trochę nie pasują i ten dziwny ogródek.
w środku jest trochę za ciemno i za pusto. przydałoby się więcej obrazków na ścianach, półeczek etc szczególnie w kuchni przy stoliku. i ta firanka włażąca w kuchenkę...: //.i jeszcze mi się ten obraz w sypialni nie podoba a tak to OK.
zdjęcie łazienki trochę dziwne ci wyszło. jeżeli się nie można czasami zmieścić to lepiej zrobić trochę bardziej z góry ;).
6,5/10

Sweet.Dreams 01.12.2008 17:16

Klimacik jest, ale czegoś mi tu brakuje...
Domek mały, przytulny..
Rozpisywać się dziś nie będę, bo się spieszę

Holly 01.12.2008 17:21

Domek mojej babci 0_O ? Taki sobie, za ciemno i za pusto na ścianach.

kubuss 01.12.2008 17:28

Dom jest bardzo zwykły, ma klimat ale nic po za tym. Ocena: 6/10

pozdrawiam:
kubuss

xmartkax 01.12.2008 17:32

Hej:) po pierwsze niebogatej pisze się razem. Po drugie domek za bardzo nie wygląda na bogaty. Po trzecie jak niebogata babcia może mieć bogaty domek :/ Ale OK :)
Przejdźmy do domku:
1.Bryła-Mała, przytulna, (robię bardzo podobne).
2.Ogródek-Nie podoba mi się układ kwiatków przed domem. Szklarnia przeciętna.
3.Przedpokój+Salon-Całkiem przyzwoity. Na drugim zdjęciu widać, że firanka nachodzi na regał z książkami. Brakuję mi jakiegoś obrazu na ścianie między telewizorem i kanapą. (może jest, ale na zdjęciu tego nie pokazałeś) Kolory OK. :)
4.Kuchnia-Babcia Maria chyba oszczędza na tapecie :p W salonie jest taka sama tylko, że z panelami na ścianie. Ogólnie jest dobra. Mam zastrzeżenie, otóż na piekarnik zwisa firanka.
5.Łazienka-Bardzo mała. Rozumiem, że umywalka się nie zmieściła. Widzę tylko toaletę niepasującą do nowoczesnego prysznica.
6.Sypialnia-Normalna, przeciętna. Obraz mi nie pasuje.
Podsumowanie: Mały i przytulny- te dwa słowa w pełni opisują ten domek. Najbardziej podoba mi się to, że tak jak ja budujesz bez dodatków z neta. Za to duży "+". Moja ocena: 8/10. (wzięłam pod uwagę to, że jesteś początkującym, tak jak ja)

Pozdrawiam : xmartkax

Greenlyme 01.12.2008 19:36

Dom przeciętny, niczym się nie wyróżnia, ale nie jest najgorszy. Bryła raczej nieciekawa, ale nadrabia wnętrzem. 5,5/10

Linea 01.12.2008 19:52

Na bogaty domek toto raczej nie wygląda - to raz.
A dwa - strasznie nie lubię fot robionych w trybie budowania, gdzie widać te kratki przy dachu.
Nie lepiej przejść do trybu życia i zrobić pauzę? Od razu realniej i schludniej to wygląda.

Ogólnie na zdjęciach niewiele widać, ale wydaje się, że całość dość spójna stylistycznie, kolorystycznie...
I coś mało 'ogrodu w ogrodzie' jak na zamiłowania do pielenia grządek szanownej babci.

yuppie 01.12.2008 20:45

Domek nie zbyt mi się podoba ocenka5,5/10:poniewaz
Bryła fajna ale kolory nie zbyt ładnie dobrane zbrakło mitu trochę więcej ogrodu;P
W domu jest ładnie choć nie wszystko do ciebie pasuje taka jest moja opinia.../

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:11.