TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Wesele :((( (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48855)

Łezka 30.12.2008 23:28

Wesele :(((

Witam:) Mam problem z weselem przechodzę do sedna sprawy: mianowicie
15 min. temu organizowałem wesele Donaldowi i Arlećcie ( Arlettcie nie wiem jak to się piszę) więc przyszło trzech gości: Józek Zielonka i dwoje simów NPC no i klikam na łuk zaręczają się kroją tort ok jedzą goście toast wypity impreza jest na poziomie dobra zabawa myślę sobie, że teraz jeszcze trochę potańcża i będzie balanga a tu nagle goście mówią: Zielonka Cześć tamci dwoje uściskują moje ( Arletty i Donalda ręce ) ręce i pisze komunikat cześć impreza zakończyła się katastrofą probowalem ratowc sytuację ale jednak katasrtofa.
Teraz moja prośba/ pytanie/problem dlaczego tak się stało?
Dziękuję za pomoc ponieważ wiem, że na tym forum forumowicze są bardzo solidni i pomocni z góry dzięki:):) (Bjork).

mario 30.12.2008 23:38

Odp: Wesele :(((

Też tak kiedyś miałem. Nie wiem, czym to było spowodowane, ale nie zapisałem wtedy gry i jeszcze raz urządziłem imprezę weselną. Wtedy chyba wszystko było ok.

Łezka 30.12.2008 23:44

Ja po prostu zapisałem grę bo gram tam już od 21:00 i sporo zrobiłem urządziłem na nowo dom i w ogóle. A moja Arletta jest załamana wpadła w simową depresję :D.

justinea4 31.12.2008 00:04

Jeśli simowie-goście wyszli z imprezy chyba normalne -to u mnie zdarza się to tylko wtedy, gdy np. mają silną potrzebę skorzystania z toalety lub inną niezaspokojoną potrzebę (głód, energia, komfort). Jeśli przez całą imprezę zabawiałeś ich, tańczyłeś z nimi, gadałeś i nie dałeś chwili wytchnienia to się nie dziwię, że po prostu wyszli.

Björk 31.12.2008 07:23

Mój drogi Koziorożcu :) Dzięki, ale ja naprawdę nie wiem wszystkiego :)
Zauważyłam, że goście często lecą do butelki z szampanem, by wznosić toasty, które strasznie szybko obniżają potrzebę pęcherza... więc nauczyłam się serwować tylko tort weselny.
A jak mimo wszystko mi się z udanej imprezy robi katastrofa to zamykam okieno z punktacją imprezy i pod koniec, jakoś samo się naprawia (sama nie widzę w tym logiki, ale tak jest :))

Julia 31.12.2008 08:48

ja zazwyczaj, żeby moja impreza była udana robie coś, co robi w tym przypadku małżeństwo, to także podnosi wskaźnik . ; >

Liv 31.12.2008 09:32

Można jeszcze ten wskaźnik "uratować" hackiem- InSimenatorem ;)
Ale mnie również zdarzyło się tak jak Tobie. Goście musieli pójść za potrzebą, ale nie mieli kiedy (i gdzie :D) no i se poszli z wesela.

Rocket 31.12.2008 09:52

i dlatego najlepiej wyczaić moment i zabunkrowac gdzieś butelkę do toastów na parę minut, dopóki goście nie skorzystają z toalety. i najlepiej zapraszac tylko naprawdę dobrych przyjaciół, żeby można było z mini tańczyć, grać w łapki itp.

zelkam 31.12.2008 10:05

Jeśli grasz z kodami, wznoś toasty, lecz tuż po nich wpisuj "maxmotives".

alishia 31.12.2008 11:08

a to maxmotives nie działa tylko na tych, którymi grasz?
ja kiedyś poustawiałam kabiny z toaletami na dworze, jak miałam wesele ;D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:26.