TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Problem z budową apartamentowca (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49458)

ultraviolence 09.02.2009 19:53

Problem z budową apartamentowca

Ykhm, mam parę problemów z budową apartamentowca. Po pierwsze: kod* na ustawianie mebli poza mieszkaniem, kiedy są już tam wprowadzone simy, zwyczajnie mi nie działa. Po drugie: Zmieniłam status parceli mieszkalnej na osiedlową. Skrzynka na listy nie zmieniła się, ale to nie wkurzyło mnie tak bardzo jak fakt, że... po wprowadzeniu simów do mieszkania, zniknęło mi całe umeblowanie! Tj. zostały tylko blaty kuchenne, lodówka, kibelek i reszta niezbędnych przedmiotów. Cały salon, dekoracje, sypialnia poszły się... no. Nie da rady tego odzyskać? No i co mogłam zrobić źle? To nie jest mój pierwszy apartamentowiec... Już kiedyś taki budowałam i problemu nie było :P Proszę o pomoc ^^

*to ten kod: boolProp aptSubLotSpecificToolsDisabled true

dżin. 09.02.2009 20:55

Odp: Problem z budową apartamentowca

W osiedlu, w który teraz buduję, jak wpisałem kod i wprowadziłem rodzinki, to też miałem tylko to co było w kuchni i łazienkach, wkurzyłem się i zacząłem budować od nowa, na to raczej nie ma rady, A z tą skrzynką, to może ją usunęłaś(przypadkiem) moveObjects?

Björk 09.02.2009 22:04

Cytat:

Napisał helena (Post 954831)
Ykhm, mam parę problemów z budową apartamentowca. Po pierwsze: kod* na ustawianie mebli poza mieszkaniem, kiedy są już tam wprowadzone simy, zwyczajnie mi nie działa. Po drugie: Zmieniłam status parceli mieszkalnej na osiedlową. Skrzynka na listy nie zmieniła się, ale to nie wkurzyło mnie tak bardzo jak fakt, że... po wprowadzeniu simów do mieszkania, zniknęło mi całe umeblowanie! Tj. zostały tylko blaty kuchenne, lodówka, kibelek i reszta niezbędnych przedmiotów. Cały salon, dekoracje, sypialnia poszły się... no. Nie da rady tego odzyskać? No i co mogłam zrobić źle? To nie jest mój pierwszy apartamentowiec... Już kiedyś taki budowałam i problemu nie było :P Proszę o pomoc ^^

*to ten kod: boolProp aptSubLotSpecificToolsDisabled true

kod dobry, ale możesz wpisać razem z tym drugim :)
A co do wprowadzania i znikania mebli - to normalne, że po wprowadzeniu rodziny zostają tylko blaty i trochę z łazienki.
Za to te pozostałe mieszkania, gdy odwiedzisz sąsiadów będą umeblowane :)

Searle 10.02.2009 07:40

Po wprowadzeniu kodu należy trochę poskakać po trybach, czyli np. wejdź w tryb budowy, potem życia i znów budowy i powinno działać.
Tak jest przynajmniej u mnie. Nawet Bjork tłumaczyła w którymś temacie, jak to zrobić.

ultraviolence 10.02.2009 08:49

Cytat:

Napisał Sasuke486 (Post 954923)
A z tą skrzynką, to może ją usunęłaś(przypadkiem) moveObjects?

Nie, nie kasowałam. Akurat ten problem się rozwiązał :) Podczas instalacji słupków i innych bajerów do urozmaicenia simowej ulicy, ściągnęła mi się skrzynka zastępująca tą maxisową. Znalazłam jej plik i wywaliłam. Wchodząc po raz kolejny do apartamentu, skrzynka zmieniła się na osiedlową. Wyposażenie też nie jest już problemem, bo zdążyłam go umeblować od nowa, ale te cholerne kody...

Cytat:

Napisał Björk (Post 954988)
kod dobry, ale możesz wpisać razem z tym drugim :)

Niestety, nie działa. Ani jeden ani drugi... Specjalnie napisałam, o jaki mi chodzi, bo pewnie zaraz ktoś napisałby, że źle go wpisuję w okno kodów, a tu klops... Co zrobić z tym fantem?

Cytat:

Napisał Searle (Post 955037)
Po wprowadzeniu kodu należy trochę poskakać po trybach, czyli np. wejdź w tryb budowy, potem życia i znów budowy i powinno działać.
Tak jest przynajmniej u mnie. Nawet Bjork tłumaczyła w którymś temacie, jak to zrobić.

Wiem, o tym... czytałam. Przechodziłam z dobre pięć minut między trybami, ale kody ani drgną! No cóż, popróbuję później jeszcze raz, może się uda...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:36.