![]() |
Problem z budową apartamentowca
Ykhm, mam parę problemów z budową apartamentowca. Po pierwsze: kod* na ustawianie mebli poza mieszkaniem, kiedy są już tam wprowadzone simy, zwyczajnie mi nie działa. Po drugie: Zmieniłam status parceli mieszkalnej na osiedlową. Skrzynka na listy nie zmieniła się, ale to nie wkurzyło mnie tak bardzo jak fakt, że... po wprowadzeniu simów do mieszkania, zniknęło mi całe umeblowanie! Tj. zostały tylko blaty kuchenne, lodówka, kibelek i reszta niezbędnych przedmiotów. Cały salon, dekoracje, sypialnia poszły się... no. Nie da rady tego odzyskać? No i co mogłam zrobić źle? To nie jest mój pierwszy apartamentowiec... Już kiedyś taki budowałam i problemu nie było :P Proszę o pomoc ^^
*to ten kod: boolProp aptSubLotSpecificToolsDisabled true |
Odp: Problem z budową apartamentowca
W osiedlu, w który teraz buduję, jak wpisałem kod i wprowadziłem rodzinki, to też miałem tylko to co było w kuchni i łazienkach, wkurzyłem się i zacząłem budować od nowa, na to raczej nie ma rady, A z tą skrzynką, to może ją usunęłaś(przypadkiem) moveObjects?
|
Cytat:
A co do wprowadzania i znikania mebli - to normalne, że po wprowadzeniu rodziny zostają tylko blaty i trochę z łazienki. Za to te pozostałe mieszkania, gdy odwiedzisz sąsiadów będą umeblowane :) |
Po wprowadzeniu kodu należy trochę poskakać po trybach, czyli np. wejdź w tryb budowy, potem życia i znów budowy i powinno działać.
Tak jest przynajmniej u mnie. Nawet Bjork tłumaczyła w którymś temacie, jak to zrobić. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:36. |