![]() |
jak dodać pieniądze rodzinie w skrzyni rodzin?
Witam. Tak jak w temacie. czy można dodać pieniądze za pomocą kodu "motherlode" rodzinie która nigdzie nie zamieszkuje?
z góry dziękuje za pomoc |
Odp: jak dodać pieniądze rodzinie w skrzyni rodzin?
Nie da się niewprowadzonej nigdzie rodzinie dodać kasy, musiałbyś, wprowadzić ją do najtańszego domu i wpisać tyle motherlodów ile chcesz, a potem wyprowadź ją z tego domu i wprowadź tam gdzie chcesz, to działa, bo sam tak robiłem :)
|
wiem, ale mi chodzi o to, jak dodać im pieniądze bez ciągłych wpdowadzek i wyprowadzek bo to z lekka męczące.
|
NIestety nie da się, jednak d dodatku chyba cztery pory roku jest opcja, że czym więcej masz osób w rodzine, tym więcej kasy mają :)
|
Cytat:
Przynajmniej ja tak zauważyłam ;) |
można kodem familyFunds, w otoczeniu wpisujesz kod, po spacji nazwisko rodziny, dla której mają być pieniądze, po drugiej spacji liczba pieniędzy, np. familyFunds Nowak 200000
|
nieprawda, działa. Mi tuż po stworzeniu rodziny, choć czasami zawodzi jeśli wpiszę niewyobrażalną liczbę. mozna jeszcze spróbowac + iles tam
FamilyFunds nazwisko +10000 o. |
Cytat:
|
Da sie! :)
Oto sposób: 1) Otwierasz okno konsoli (SHIFT+Ctrl+C) 2) Wpisujesz: familyFunds [nazwa_rodziny] [pieniadze] 3) Masz! ;) Jinchuuruki - da sie ;) P.S. Mi tez nie zawsze dziala - ale mam rade: kiedy np. wpisujesz 200 000 to wpisujesz to bez przerw - 200000. |
Jeszcze jest inny sposób.
Trzeba mieć SimPe, wyjść z gry, odpalić go, w "Family descriptions" znaleźć tą rodzinę (przez nazwisko), i tam, gdzie są fundusze wpisać odpowiednią wartość. Na 100% działa :) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:12. |