![]() |
Livin` Bronze by Liv [BRAK ZDJĘĆ]
Po bardzo długiej przerwie, kolejny domek mojego autorstwa.
Jak już mówi nazwa tematu, dominującym kolorem jest brąz. Drugim takim wybijającym się jest zielony, a trzeci- średnie/jasne drewno. Ulicę Pierwszą nr 3 w mieście Nieznanowo od niedawna zamieszkuje bogata rodzina Gaików. Po lewej stronie Maciek, znany w całym SimPaństwie programista. Człowiek zdecydowanie inteligentny, wykształcony, ale i o bardzo chłodnym nastawieniu do innych Simów. Obok niego jego żona Izabela, a na jej rękach mała Dorotka. Iza dnie spędza w domowym zaciszu opiekując się dzieckiem, które tak naprawdę jest jedynym jej towarzystwem. EDIT: Teraz jest dobrze :) |
Odp: Livin` Bronze by Liv
Bardzo ładny domek ;)
najbardziej mi się podoba sypialnia Ocena : 11/10 |
Ładny, ale mam 2 uwagi.
1 jest brak okien od strony podjazdu, jakoś dziwnie to wygląda. A 2 to taka, że w salonie użyłaś jasnych mebli a ściany ciemne. Ogólnie bardzo ładny 9/10 :) Ps. Powtarza się początek :D |
jak dla mnie domek piękny. bardzo podoba mi się łóżko :-) kuchnia taka sobie ale ogólnie i tak 10/10 bo całokształt mnie zniewala. chciałabym grac w takim domku :)
|
Liv słoneczko. Zdjęcia rodziny i bryły wkleiły Ci się dwa razy. :)
EDIT 1: Znacznie lepiej. :D Później edytuję i dopiszę komentarz. EDIT 2: Komentarz właściwy. Z wyjątkiem nieco pustego ogrodu, pustej przestrzeni w salonie - hallu, rowerku treningowego w salonie oraz lamp w kuchni i sypialni dziecka, dom mi się podoba. Najbardziej podoba mi się sypialnia rodziców. Bardzo klasyczna i stonowana - zachęca do drzemki. Dorzuciłabym tylko dywan i świece, ale i tak jest bardo dobrze. Polubiłam Twój projekt, mimo iż nie jest idealny, to daje wrażenie harmonii i wyciszenia. Widać, że miałaś konkretny pomysł i konsekwentnie go zrealizowałaś. Wyszło zupełnie nieźle. :) |
Bardzo ładny domek ;)
W moich ulubionych kolorkach :d Ocenka : 20/10 |
Ładny, prosty i przytulny. Może trochę zbyt ciemno.
9/10 ;) Czekoladowy.pl, Bonstons Mesejczusejcs. |
Musiaszę napisać komentarz do każdego pomieszczenia oddzielny, bo wręcz nie spospós opisać ten dom w jednym zbitym komentarzu ogólnie ;)
Bryła:Właśnie odkryłem, że jest to klocek z jednym wklęsłym rogiem :] czyli zbyt dużego urozmaicenia to nie ma :P Całość poprawił dach pod lekkim kątem (ja też kocham ten kod :D) , jednak jego czerń- trochę mniej mi sę podoba. W całej bryle nie ma żadnego czarnego elementu, jedynie ciemne brązy i to właśnie takich kolorów powinien być dach. Ale najbardziej we mnie uderzyła pusta ściana od strony podjazdu. Faktycznie, już nie raz się temu przyglądałem i odkryłem, że w starszym budownictwie faktycznie nie było okien w tzw. szczycie, jednak myślę, że dom jest na dzisiejsze czasy :) Za to muszę Cię pochwalić za rozkład pomieszczeń :) Na taki klocek jest on bardzo pomysłowy, jednak ucierpiał na tym np. salon, ale o tym później. Ocena bryły: 7.5/10 Ogród:Gdzie się podziały te piękne ogrody Twojego autorstwa? Parę drzewek ustawionych w równym rządku tylko po to, aby nie było zbyt pusto to naprawdę nie da się nazwać ogrodem. I ten bezmyślny podjazd (jeszcze w dodatku bez samochodu :P) zawalił całą sprawę kompletnie. Jedynym ratunkiem wydawałby się garaż- zapełniłby te puste, niezaorane pole i urozmaiciłby kształt bryły ;) Ocena: 6/10 Salon:Jest w nim zdecydowanie zbyt pusto. Nie podoba mi się rowerek treningowy (szczególnie, że stoi przy drzwiach frontowych), dwie takie same kanapy i dużoooooo wolnego miejsca po środku i w tym takim jakby "skrzydle" ;) I to jest właśnie defekt takie rozmieszczenia pomieszczeń, bo rozumiem, że nie ma czego tam na środku postawić :) Ocena: 6.5/10 Łazienka: Pomieszczeniem jest prostokąt więc nie można było zbyt bardzo kombinować w ustawieniu mebli, przez co najzwyczjnej postawiłaś je na dwóch ścianach równoległych do siebie- czyli nie można było gorzej :) Przszkadza mi też duże okno, które mimo tego, że jest zasłnięte żaluzją, to sprawia takie nieprzyjemne wrażenie utraconej prywatności :P Ale kolorystyka jest świetna. Ma w sobie taki "łazienkowy klimat" i za ten właśnie klimat 9/10 :D Pokój dziecka:- Pusto, pusto i jeszcze raz pusto! Cały środek pomieszczenia jest zbyht pusty i nie wystarczą nawet ściśle poustawiane pod ścianą zabawki. Za to kolorystyka jest jak najbardziej trafiona :) Ocena to: 7/10 Kuchnio-jadalnia:- muszę powiedzieć, że mi się podoba, jednak wcale nie pasuje mi jej umiejscowienie dopiero po pokoju dzieckia. Nie powinno być odwrotnie? I ostatnio kuchnie zamknięte są jakoś mało modne, więc trochę Ci nie wyszło :P Kolorystycznie jest niby wszystko w porządku, ale myślę, że meble i jasna lodówka trochę to wszystko zrypały :/ I te wielkie płyty na suficie- jakoś budzą we mnie przerażenie :D 7.5/10 Sypialnia: Jak dla mnie zbyt neutralna i za mało kontrastów :D, takich jak np. w pokoju dziecka :) Czyli dokładnego zdania na temat tego pomieszczenia to ja nie mam :P Pomieszczenie wydaje się być dobrze zagospodarowane przestrzennie, lecz brakuje mi jakiegoś akcentu "3D" na ścianie naprzeciw łózka ;) Ocena 8/10 Ogólnie myślę , że stać Cię na więcej :) Średnia ocen: 7,36 Pozdrawiam! |
świetny domek w świetnym stylu :) i bardzo fajnie dobrane kolorki.
10/10 (; |
Ten domek jest zbyt piękny, aby określić go słowami :D
Te meble i to wszystko :D Gratulacje Ale mam jedną uwagę: Włączaj światło! 9/10 Pozdrawiam |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:04. |