![]() |
1 dom by Poplop "Ulica Bogaczy 1" [BRAK ZDJĘĆ]
Witam chciałbym przedstawic mój pierwszy w życiu "zbudowany przezemnie" dom...
To mój pierwszy dom więc proszę o uwagi/co poprawic. I najchętniej prosiłbym o oceny... Pozdrawiam, Poplop |
Odp: 1 dom by Poplop "Ulica Bogaczy 1"
mniejszych zdjęć nie można było dać?ustaw zdjęcia -aparat-w grze na duże i wstaw je jeszcze raz bo nic nie widać
|
Proszę: 1/10 ;]
Zdjęcia za małe. Podczas kopiowania linków na forum wziąłeś nie ten co trzeba. Kolejny budowniczy, który się urwał z choinki. Mogłeś najpierw przejrzeć domki innych, żeby wiedzieć jak się buduje i mebluje. Pomieszczenia za duże, otoczenie domu puste, brzydka bryła, złe połączenia kolorów, w pomieszczeniach jest za ciemno, pomieszane style, braki dekoracji itd. I oczywiście Simy muszą się dostać do domu po trawie :) Jest źle. Miejmy nadzieję, że drugi domek będzie lepszy ;] |
No niestety muszę się zgodzić z Liv ;]
Jest źle (niestety) ale mam nadzieję że twój następny projekt będzie ok. Popracuj nad bryłą, ogrodem, meblami, kolorami... Musisz popracować nad wszystkim ;] ale na zachętę dam 3/10 więcej nie da rady Pozdrawiam Matt |
Znowu mam mam de'ża vu. Wciąż to samo: pierwszy na forum, za małe zdjęcia (do tego zrobione w trybie budowania), za duże pomieszczenia, które nie są zagospodarowane. Bryła jest nudna i prosta, ale przynajmniej nie ma dachu wywalonego w kosmos. W pomieszczeniach jest pusto, nie ma nawet najnędzniejszego obrazka na ścianie. Łazienka jest wielkości kortu tenisowego, do tego prawie nic w niej nie ma. Nie rozumiem po co w kuchni są te dwie wytarte kanapy. A salon to już tragedia. Tra-ge-dia. Podłoga jest brzydka go granic możliwości. Przypomina mi gumową wykładzinę z szarej, brudnej szkoły. A mozaika telewizor-okno-drzwi-okno-telewizor to jakieś nieporozumienie. A brak jakiejkolwiek rośliny przesądza sprawę.
1/10. Pozwolę sobie zacytować Liv: "Jest źle." Pozdrawiam :) |
Witaj! Twój dom to istna tajga!! Zero roślinności! Gdy zobaczyłem bryłę pomyślałem cóż za czołg pancerny no normalnie armia! Na zdjęciach mało co widać. Ile zajęła Ci budowa tego domu? Nie ocenię, bo nie ma takiego kryterium.
|
A ja się w zupelności zgadzam z przedmówcami, ale muszę jednak dodać, że jak na pierwszy dom nie jest aż tak źle :) Co prawda popełniłeś wszystkie te najgorsze błędy, ale to nie oznacza, że nie możesz się rozwijać i że Twoja kariera architekta skończy się tylko i jedynie na tym jednym domku, który akurat Ci nie wyszedł ;)
I z przyjemnością obejżę Twoją kolejną pracę :) Pozdrawiam! |
Cytat:
kubuss |
Lepiej nie będę tego domu oceniać. Zdjęcia rób print Screenem są większe i wyraźniejsze.
2/10 |
Nie załamuj się .
To dopiero twój pierwszy domek ;) POwodzenia w następnych pracach. 1/10 ;( |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:59. |