TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Cmentarz (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51016)

MacieK 12.06.2009 06:39

Cmentarz

Nie wiem, czy admini zgodzą się na taką formę ale założę pierwszy temat do jednej oddzielnej lokacji w Sunset Valley - cmentarza :D Być może inni stworzą temat Park, Teatr, etc.

Może to dziwne ale to jest moja ulubiona parcela publiczna :D Hehe. Ma taki klimacik za dnia tajemniczy a nocą upiorny.
Zwiedziliście już mauzoleum i przeszukaliście katakumby ? :D
Znalazłem tam dziwne nasiono, którego muszę się nauczyć dopiero zasadzić. Ciekawe co z tego wyrośnie ???
Poza tym w tych podziemiach czekają na Nas upiorne przygody. Ja już miałem dwie (!) Raz zapadła się stara podłoga pode mną i spadłem na zgniłe siano (nie tak źle) a za drugim razem z trumny wyskoczył zombie niedźwiedzia (już gorzej). Hehehe. Nie widać tego oczywiście ale te dźwięki i muzyka działają na wyobraźnię gdy sim znika za drzwiami krypty.
Nie spotkałem natomiast jeszcze w ogóle duchów.

A jak tam wasze wrażenia po wizycie w tym "wyjątkowym" miejscu ? ;)

gtaIVsa 12.06.2009 06:47

Odp: Cmentarz

Ja zasiałem te nasiona mając nadzieje, że jakieś zombie wyrośnie ;p ale to zwykłe warzywa czy owoce, już nie pamiętam. U mnie na cmentarzu to co noc pojawiają się duchy. Raz ukradłem z cmentarza 6 nagrobków :D do domu i posadziłem do ogródka to co noc duchy chodziły mi po domu i oglądały tv wskakiwały mi w gazety i potrząsały nimi jak grzechotką, zresztą nie tylko w gazety i wogle czuły się jak w domu o.o

Teo 12.06.2009 10:19

Też bardzo lubię tą parcelę.
Ja w katakumbach znalazłam książkę "Prawa Lamy" czy jakoś tak :P
Duchy pojawiają się ciągle :)
I jakoś tak mnie naszło, że robię im zdjęcia telefonem komórkowym :P
Mam już niezłą kolekcję ;)

UsBuzzer 12.06.2009 10:43

Ja byłem tylko raz i mojej simce z ziemi wyrósł duch (czy coś takiego) i zażądał pukiel włosów :P. Miałem dwie opcje: daj mu włosy, uciekaj. Śmiechowe xD.

kubuss 12.06.2009 13:09

Ja jak usłyszałem tą muzykę na tym cmentarzu to to dostałem palpitacji serca ... mhroczna. Mojej simce wyskoczył zombi niedźwiedzia :D

Rainbow 12.06.2009 13:55

Ja znalazłam w katakumbach Owoc Życia,który aktualnie rośnie w ogródku mojej simki :P

ultraviolence 12.06.2009 14:02

Moim simowie też przeszukiwali katakumby i jeden znalazł w ich środku książkę - "Morderstwo w Miłowie". Poza tym żadnych większych niespodzianek, poza spotkaniem z niedźwiedziem, nie było :)

brzos 12.06.2009 14:08

Jak dla mnie, nic ciekawego tam nie ma : P
To po prostu miejsce pracy mojej specjalistki do pogrzebów, o! xd
Mauzoleum co prawda nie tak nudne jak cmentarz... Tylko ryję epitafium jakieś głupie. xD

agnieszka130187 12.06.2009 14:27

Moja Simka bardzo nie lubi cmentarza.. :P Pojawia jej się negatywny nastrójnik z krukiem i napis, że cmentarz to przerażające miejsce, są tam ciała zmarłych i duchy tych ciał. :D
Po za tym mi przez pierwsze dwa razy też się duchy nie pokazywały, potem już chodziły sobie, wyłaziły z nagrobków, siedziały na ławce i czytały gazetę, śmiały się takim przerażającym śmiechem. Powiem szczerze, że mi czasem aż ciarki przechodzą, bo cmentarz faktycznie mają mrocznie zrobiony. :P Jeśli chodzi o duchy to żaden nie podszedł do mojego Sima, nic nie żądał i nie straszył go. Zwiedzając mauzoleum, nic nie znalazłam, tylko Sim oberwał łapą od niedźwiedzia... nawet wrzuciłam zdjęcia na forum w temacie pierwszym, czyli The Sims 3. :)
W mojej grze jakieś obce Simy lubią także dawać koncerty przed cmentarzem. :)

P.S odnośnie zdjęć w komórce.... Trzeba nacisnąć na komórkę i kazać zrobić zdjęcie ? Nie zauważyłam tej opcji.... i czy te zdjęcia potem można w telefonie przeglądać, czy tylko w folderze po wyłączeniu gry lub programie startowym ?

gtaIVsa 12.06.2009 14:46

A mój sim zaprzyjaźnił się z duchem, ponieważ nie było u mnie opcji wprowadź się to wziąłem tego ducha grób do domu XDD

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:44.