TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   `Imagination - 100% maxis [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51167)

aluminium. 21.06.2009 17:46

`Imagination - 100% maxis [BRAK ZDJĘĆ]

Na wstępie powiem, że dom jest w 100% maxis (co widać w tytule), bo mam złe wspomnienia po dodatkach z internetu. Jest to mój pierwszy dom na forum, ale w związku z tym nie będę pisać, żebyście przymykali oko. Wręcz przeciwnie. Proszę o szczere komentarze.
`Imagination to dom który budowałam najdłużej. Zamieszkuje go samotna matka i jej syn. Nie będę przynudzać i już daje zdjęcia.

Pomieszczenia - przedpokój + kuchnia, pokój dziecka, pokój dorosłej simki, łazienka, pokój rozrywki.

Dziękuje za poświecenie mi czasu. Proszę o szczere komentarze

Tasha- 21.06.2009 20:36

Odp: `Imagination - 100% maxis

dom jest taki pospolity. na każdym kroku w tym forum są podobne. najładniejsza bryła ale wnętrze też całkiem niezłe. 8,5

Liv 21.06.2009 21:20

Nic specjalnego, ale najgorszy też nie jest. Szkoda, że pokazałeś tutaj "nudniejszą" wersję Maxisa.
I szczerze nie rozumiem Twojego zachwytu nad ogródkiem. Pare drzewek, alejka z kwiatkami, namiot i huśtawka. Wszystko otoczone żywopłotem (co jest z resztą beznadziejnym pomysłem, a przynajmniej nie wygląda za ciekawie ;])
Pociesza mnie fakt, że w domu są jakieś dekoracje a pomieszczenia są w miarę pod kolor :) Ale z racji tego, że to już któryś domek w którym nie widzę dojścia do drzwi wejściowych, obniży Ci to ocenę.
5/10

@down: dobra, sory. Więc prawie wszystko.

aluminium. 21.06.2009 21:30

Liv- 3 fota, płotek, bramka i drzwi ;)
Dzięki za szczere oceny. Zachwycam się ogrodem, bo jest najładniejszy jaki kiedykolwiek zrobiłam :)

Gio 22.06.2009 09:55

Cytat:

Napisał Tasha- (Post 1052338)
dom jest taki pospolity

To właśnie chciałem powiedzieć. Czyli nie powala, nie wpadłem w zachwyt, nie wbiło mnie w fotel. Przeciętnie, nawet bardzo ;)

aluminium. 22.06.2009 10:06

Dzięki wszystkim za oceny. Następny dom będzie lepszy :)

ooo 22.06.2009 14:28

mhm...zgodzę się z przedmówcami. pospolity, bezpłciowy, nudny.
bryła i rozmieszczenie pokoi to najładniejsze w tym domu.
nie podoba mi się taki banalny.
5/10.

Upadła Dusza 23.06.2009 08:47

Bryła mi sie nie podoba. Ogród też nie jest za ciekawy.
Przedpokój - firanki mi się nie podobają (jak dla mnie nadają się one jedynie do kuchni)
Kuchnia - no właśnie, tu mogły by być te firanki z przedpokoju ;) podłoga się mi nie podoba.
Pokój dorosłej simki - nie za dużo tych okien? troche tam za pusto.
Pokój dziecka - troche za niebiesko, niezbyt ciekawie.
Pokój rozrywki - może być.
Łazienka - tu też niebiesko?
Ogólnie dom jest taki sobie.

aluminium. 23.06.2009 10:03

Upadła Duszo- mój ulubiony kolor to niebieski, w domu w realu tak nie mam i chyba nie będę mieć, więc moje pragnienia przekładam na Simów :P

zelkam 24.06.2009 18:00

Hmm... taki zwyczajmy, w niczym nie wyróżniający się :>
Ale zauważyłam, ze masz dobre wyczucie mieszania kolorów (szczególnie w sypialni dorosłych), choć pokoje mogłyby być bardziej żywe.
Idziesz w dobra stronę. Popodglądaj projekty innych, szczególnie vibratorii, Mariana... i aniołka, ponieważ to asy tego działu. Jesli chodzi o maxisowe projekty, według mnie najlepiej wychodzą Bjork :) Można też szukać pomysłów na stronach dla projektantów i architektów.
7/10 na zachętę : )

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:38.