TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Chłopcy (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51189)

ola669 22.06.2009 19:12

Chłopcy

Czy u was tez rodzą się ciągle sami chłopcy. Raz mi się tylko zdarzyło żeby urodziła się dziewczynka.Można cos na to poradzić??

Chantelle 22.06.2009 19:38

Odp: Chłopcy

Gdzieś czytałam,że jeśli chcesz żeby urodziła się dziewczynka to simka w ciąży musi jeść dużo arbuzów,a jak chłopiec to dużo jabłek.Może twoja simka dużo jadła tych drugich?

Carlos19 22.06.2009 20:19

Niekoniecznie. Moja simka ciągle jadła sałatę, a 5 razy pod rząd urodziła córkę.

Levkoni 22.06.2009 20:38

Carlos19 pewnie przypadek, bo sposób na dzieciaki to ten który podała Vanillea - 3 jabłka to chłopiec a 3 arbuzy dziewczynka i działa w 100%, wypróbowałem, sprawdziłem :)

Keramzyt 22.06.2009 21:05

No, mi bez jedzenia jabłek sami chłopcy się rodzą :( Ani jednej dziewczynki nie miałem... xD

Sim_Ronaldinho 22.06.2009 21:07

Mi się urodziło 3 chłopców a mojemu bratu jedna dziwczynka XD A nic nie jadłem :P

Beep 22.06.2009 23:44

Jeszcze mi się to nie przytrafiło (urodziło mi się dopiero jedno dziecko) ale podobno jeśli w trakcie ciąży będzie się bardzo dbać o simkę, będzie czytać książki o ciąży etc. to będzie można nawet wybrać płeć.

Lawend 23.06.2009 07:48

Nie można będzie wybrać płci tylko 2 cechy dziecka :).

A co do tych chłopców to mam tak samo, sami faceci mi się rodzą, chcę wreszcie jakąś dziewczynkę ^^.

ultraviolence 23.06.2009 08:17

Jak na razie miałam w TS3 tylko czwórkę niemowlaków, z czego 3/4 to chłopcy. Dziewczynka zapewne przytrafiła mi się tylko dlatego, że kazałam jeść simce arbuzy... Mam pewną teorię, dlaczego się tak dzieje (przynajmniej u mnie). Kiedy ciężarna simka wymiotowała (którakolwiek; nie mówię o konkretnej, bo tak zachowywały się wszystkie trzy [jedna ma dwójkę dzieci]), zazwyczaj po tym sięgała po jabłko z wyposażenia. Przy trójce pierwszych dzieci nie zwracałam na to uwagi - i pewnie dlatego rodzili się chłopcy. Ale kiedy inna simka zaszła w ciążę i pożerała jabłko po wymiotowaniu zawartości żołądka, od razu kazałam jej zjeść dwa arbuzy. Jak widać jedno jabłko nie zaszkodziło, bo potem wreszcie urodziła mi się upragniona dziewczynka :)

W TS2 mam zupełnie inaczej, bo częściej rodzą mi się dziewczynki.

Upadła Dusza 23.06.2009 08:29

Mi sie różnie rodzą. W jednej rodzinie mam 2 chłopaków i 2 dziewczynki, z czego jeden chłopak i dziewczynka to bliźniaki. Nie kazałam simce jeść jadnych arbuzów czy jabłek czy czegoś tam. Raczej wcinała same gofry, danie z mikrofalówki, naleśniki, hamburgery itp.
Chciałam wypróbować te "sposoby" w innej rodzince, simka wcinała arbuzy, żadnych jabłek nie jadła, nie miała ich nawet w wyposażeniu. Urodził się chłopak.

Więc tak samo jak w ts2, tak i tu uważam, że to czy rodzi się chłopiec czy dziewczynka jest losowe i nie ma na to żadnych sposobów (przynajmniej u mnie :P)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:30.