TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Problem z ocenami (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51830)

Remus Lupin 13.08.2009 12:39

Problem z ocenami

Cześć

w temacie "Jak pozbyć się niemowlęcia" poruszyłem inny problem z ocenami

Więc tak

rodzina Hakiel w Weronie składa się z:

-Marcin Hakiel głowa rodziny

- Katarzyna Hakiel(Teodora Brzytwa) żona Marcina

- Syriusz Hakiel (syn bliźniak jednojajowy)

- Hermiona Hakiel (córka bliźniaczka jednojajowa)

Problem z ocenami pojawił się gdy Syriusz i Hermiona z małymi dziećmi stali się dziećmi w wieku szkolny

Pierwszy dzień Hermiona i Syriusz trochę się spóźnili do szkoły i po 15:00 wracają zerkam na oceny i widzę 4- przed szkołą 4 i w kolejnym dniu wrócili z ocenami 4+ i tu zaczyna się problem.

Staneły mi oceny zamiast 5,5+,6 i 6+ widzę 4+

Zapewniam was,że nie mam simpe ani jakiegoś insimeniatora

u rodziny Lupin Lily bezproblemy dostała 6+

co mam robić a chće już te bliźniaki wysłać do szkoły prywatnej z ocenami 6+

z góry dzeki

Nieidealna 13.08.2009 19:42

Odp: Problem z ocenami

Też miałam taki problem.Pomogło rozwijanie logiki;).Efekt nie był widoczny od razu,ale po jakimś czasie moja simka od razu wskoczyła na szczyt xD.Dzieci muszą też chodzić do szkoły w dobrym nastroju i odrabiać lekcje,żeby dostawać dobre oceny.;)

Remus Lupin 14.08.2009 11:22

pPrzecież są w dobrymch nastrojach obaj mają po platynowej aspiracji i zawsze wszystkie potrzeby na maxa lekcje odrabiają ale i tak ze szkoły wracają z ocenami 4+ zamiast 5,5+,6,6+

Mam włączony kod,żeby simy się nie starzały.

Powtarzam

simka Lily w Miłowie na kodzie bez starzenia się simów osiągneła bez żadnych problemów zdobywała wyższe oceny.

Charionette 14.08.2009 13:38

Może wyłącz ten kod? Być może oceny im nie rosną, bo w rozwoju stoją w miejscu? (:P)

Remus Lupin 14.08.2009 13:53

To jak mi wyjaśnisz,że Lily dostała najlepszą ocenę 6+ i z włączonym koden na starzenie

hmmmm musiałem chyba coś zmienić w osobowościach.

Charionette 14.08.2009 14:01

Nie wiem :P Tak na marginesie co mają osobowości do ocen. Dużo kombinowałeś z boolProp'em?

Remus Lupin 14.08.2009 14:30

Bo je zmieniałem o ile pamiętam punkty osobowości u Lupinów też używałem kodu boolprop i ten sprawił mi tyllko problem z pójściem do pracy ale przecież boolprop nie sprawił,że oceny u Lily nie zatrzymały się

u tutaj stoją jak nic .

Toya 14.08.2009 17:45

Nie wiem, czy to jest problem z tej samej beczki że tak powiem, ale u mnie na Uniwersytecie wszyscy moim studenci co do jednego mają w zakładce średnią z ocen 4. A na koniec zawsze świadectwa z wyróżnieniem i oceną 5+. Więc wychodzi na to, że faktycznie dostają większe oceny, ale na dole źle się zlicza średnia, czy się mylę? Dopiero od niedawna zaczęłam przygodę z Uniwersytetem, więc może to normalne.

W każdym ja się tym nie przejmuję. Grunt, że mają te swoje upragnione wyróżnienia :)

corvus 15.08.2009 07:21

Remus jak ja miałam włączony kod na nie starzenie sie to też mi nie rosły oceny ^^' także to jest normalne a wyjaśnić moge to tak że Oceny rosną razem ze starzeniem sie simów a to że miałeś w innej rodzinie włączony kod to pewnie wcześniej nią grałeś i wczesniej już dziewczyna dostała 6+

Remus Lupin 15.08.2009 11:29

No rozumię tylko mi chodzi o to,że tego błędu Lily jako dziecko w wieku szkolnym z włączonym kodem na brak starzenia się i tak osiągła 6+nie miała żadnych problemów kod boolprop spowodował,że nie mogłem już Lily jako nastoletkę i pozostałych członków wysłac do pracy/szkoły ponieważ mój sim został wywalony z armii za złą decyzję i chciałem przywrócić mu porzednie stanowisko i mi rozwaliło i po to stworzyłem rodzinę Hakiel i ten problem z ocenami się pojawił w bliźniakach

Nie chcę usuwać rodzinę Hakiel i nie chcę jeszcze raz wyprowadzić i wprowadzić.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:02.