![]() |
Problem z grafika! Szare tło
Zainstalowalam the sims 2.
Wszystko było ok dopóki nie włączyłam jakiegokolwiek otoczenia(np.miłowo). Jest ten pasek na dole:tworzenia rodziny, opcji, itp. Ale calutkie tło jest szare! Nie widać nic. Kiedy najedzie sie myszką, pokazują się nazwy parceli, ale to wszystko. Pomóżcie pliiiska:( |
Odp: Problem z grafika! Szare tło
Podaj parametry komputera: karta graficzna, RAM, procesor itp.
|
z karta graficzna itp wszystko ok bo tydzien temu mialam wymieniane. chociaz przed wymiana dzialalo;/
|
a ten blad zauwazylas od razu po wymianie ?
|
No to możliwe, że masz złe sterowniki zainstalowane.
Prawdopodobnie musisz zainstalować starsze. |
ale duupa.. ale dzieki teraz wiem o co chodzi przynajmniej:))
|
Słuchajcie ja mam ten sam problem i wiecie może czy udało sie odzyskać obraz?
|
patisia oryginalne simsy?
|
tak, mam orginalne, nawet dodatki mam orginalne, zawsze mi simsy 2 działały, tylko teraz po naprawie komputera, tzn. od nowa zainstalowania windoowsa nie chca mi poprawdzie działać :( Nie wiem czy potrzebne jakies nowe sterowniki i gdzie mogę je ściągną, czy przyczyna jest cos innego ?
|
Możliwe, iż osoby instalujące system operacyjny nie zainstalowały Ci żadnych sterowników odpowiedzialnych za wyświetlanie grafiki.
Możesz to sprawdzić w prosty sposób. Wejdź w start>>uruchom>> i wpisz "dxdiag" Przejdź do zakładki "ekran" i zerknij na tabelkę "sterownik" Jeśli pola takie jak "wersja sterownika" itp. będę pusto oznacza to, iż nie posiadasz żadnego sterownika. Wtedy będziesz musiał/a skierować się na stronę: - http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl (jeśli posiadasz kartę graficzną od Nvidia "geforce" - http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx (jeśli posiadasz kartę graficzną od AMD "ati radeon") Do tego zainstaluj również najnowszą wersję aplikacji Directx w zależności jaki system posiadasz: Windows 7- Directx 11 Windows Vista - Directx 11 Windows XP - Directx 9.0c |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:37. |