TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Straszne zamulanie gry podczas kupowania mebli i zmiany stylu. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53177)

Chryzantem Złocisty 10.12.2009 16:52

Straszne zamulanie gry podczas kupowania mebli i zmiany stylu.

Witaaam.
Mam problem z TS3.Nie mam jakiegoś pro elo kompa,ale da się grać.
Miałam już wcześniej trójkę,ale usunęłam ją.Dopiero niedawno zaczęłam grać na nowo.
No i wszystko ładnie,pięknie,gra chodzi wspaniale,ale problem pojawia się gdy wchodzę do trybu kupowania.
Klikam na mebel i czekam,aż pojawi się jego opis i inne warianty kolorystyczne do wyboru (wiecie o co chodzi).I czekam.I czekam...
Gra się zmula na jakieś 5-10 minut,co jest trochę uciążliwe,gdybym chciała na przykład zbudować i wystroić dom.To samo jest przy zmianie stylu - gdy zmieniam na jakąkolwiek inną opcję,to się zmula.
Reszta gry działa tak jak wcześniej,czyli w porządku.
Ustawienia grafiki i gry są takie same.Komputera również - zmieniłam tylko kartę graficzną na teoretycznie lepszą od tej,którą miałam wcześniej.
Nie mam zainstalowanego żadnego patcha do gry,może to ma jakieś znaczenie?

Ilość ramu ta sama,miejsce na dysku C - 2 giga,na dysku z grą - 15 giga.

Ktoś ma może jakiś pomysł,co się mogło stać?

aluminium. 10.12.2009 17:42

Odp: Straszne zamulanie gry podczas kupowania mebli i zmiany stylu.

Ja również usunełam 3, ale jak miałam ją na kompie to zanim załadował mi sie dany mebel i jego warianty kolorystyczne to również czekałam lecz nie tyle co Ty. Max. 10 sek. U mnie na 90 % były to wymagania sprzętowe z tym, że Ty mówisz, że masz dobre. Może spróbuj zainstalować na inny dysk lub zainstaluj ponownie.

Chryzantem Złocisty 15.12.2009 14:26

zainstalowałam ponownie,wgrałam patche,i dodatek WP.
niestety dalej zamula.Na innym dysku nie mam tyle miejsca,żeby zainstalować simsy.

ma ktoś jakikolwiek pomysł?odechciewa mi się grać przez to... ;/

Starlight 15.12.2009 15:47

za słaby komp i za mało miejsca na dysku.

Chryzantem Złocisty 15.12.2009 15:52

nie wydaje mi się.
"miejsce na dysku C - 2 giga,na dysku z grą - 15 giga" - to jest mało wdg.Ciebie?
za słaby komp?to dlaczego wcześniej gra chodziła bez problemu?w komputerze nic nie zmieniałam.

Chyba niedokładnie przeczytałeś/łaś mój post.

Mamełe 15.12.2009 15:58

Mi zaczelo mulic jak pozapisywalam duzo wlasnych styli i nasciagalam mase patternow. Moze by poprobowac z pamiecia wirtualna?

Chryzantem Złocisty 16.12.2009 11:37

zwiększyłam pamięć wirtualną,wywaliłam wszystkie obiekty ze STORE,opcje graficzne ustawiłam na niskie.i dalej to samo.

już nie wiem co mam robić,chyba przerzucę się na Diablo II... xD

Aya 16.12.2009 14:11

U mnie na samej podstawce wszystko pięknie i płynnie dzialalo. Problemy zaczeły sie dopiero od wgrania dodatku WP:/ Gra strasznie przycina i zamula jak korzystam z pilkow package. Samo Sunset Valley czy Riverview wczytuje sie chyba z 15 minut, do tego zacina sie przy kupowaniu i dluuuugo sie gra zapisuje. Dlatego instaluje tylko i wylacznie sims3pack, gra wtedy działa bardzo płynnie. A szkoda bo jest tyle ciekawych obiektow w formacie package:/

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:22.