TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Znikający sim (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53860)

kleopatran 11.01.2010 14:24

Znikający sim

Kiedy pojechałam do Egiptu moją simką zobaczyłam że jej nie ma! Po załadowaniu Al-Simhary był włączony tryb życia ale nic nie mogłam zrobić, nie było znaczników mapy i nie mogłam zobaczyć simki. Co robić?

Nunczaki Orientu 11.01.2010 14:55

Odp: Znikający sim

Niestety, nową :(

Łezka 12.01.2010 16:54

Kleopatran zapisałeś grę? Czy wyszedłeś do paska Menu i stamtąd zakończyłeś proces gry?

kleopatran 12.01.2010 18:49

Zapisałam osobno(zapisz jako...)

Łezka 12.01.2010 19:36

Aha to wejdź do poprzedniego zapisu i zobacz czy masz simkę, jak tak to pojedź jeszcze raz do Egiptu i sprawdź czy ponownie taka sytuacja będzie miała miejsce.

jagodecka 15.03.2010 22:15

Powiem, że mam identyczną sytuację. Grałam w jedną rodzinkę dość długo, jakieś 3 pokolenia mając tylko the sims 3. Teraz zainstalowałam wymarzone podróże i niestety tą rodzinką nie mogę jechać w podróż. Nie ważne czy do Egiptu, Chin czy Francji, nie ważne czy jednym simem czy kilkoma zawsze jest to samo. Otwiera się strona danego miejsca, nie ma sima na panelu ani w tym miejscu, pieniędzy jest zero i tylko czas płynie :( jeżeli nie zapisałam gry to wszystko w domu było ok. Ten problem nie dotyczy simów stworzonych po zainstalowaniu Wymarzonych Podróży. Jestem bardzo związana z tamtą starą rodzinką więc proszę o pomoc :(

Łezka 16.03.2010 12:07

Jagodecka w pliku Readme do Wymarzonych Podróży jest sposób na restart Sima...
Jest napisane, że tylko w wybitnie potrzebujących przypadkach, należy zrobić: prawy Ctrl + Shift + c - wyświetla się okienko do wprowadzania kodów... wpisujesz resetSim ... przykład... resetSim Agnieszka Zadek i zatwierdzasz Enter. resetSim Mortimer Ćwir

Resetowanie może chwilę zająć, więc nie irytuj się, że gra na moment jest zawieszona. :)

Chryzantem Złocisty 16.03.2010 12:16

nie "pisze" a "jest napisane"
sorry,nie mogłam :P

Łezka 16.03.2010 12:21

Dziękuję Ci bardzo Chryzantemo za cenną, doczepliwą uwagę. Była ona niezbędna. Ciekawe czy wszyscy są takimi polonistami.
Edit: Przepraszam za Offtop, ale również korciło mnie, aby odpisać.

jagodecka 18.03.2010 18:05

Cytat:

Napisał Dziurawiec_Skąpolistny (Post 1223185)
Jagodecka w pliku Readme do Wymarzonych Podróży jest sposób na restart Sima...
Jest napisane, że tylko w wybitnie potrzebujących przypadkach, należy zrobić: prawy Ctrl + Shift + c - wyświetla się okienko do wprowadzania kodów... wpisujesz resetSim ... przykład... resetSim Agnieszka Zadek i zatwierdzasz Enter. resetSim Mortimer Ćwir

Resetowanie może chwilę zająć, więc nie irytuj się, że gra na moment jest zawieszona. :)

Hmmm brzmi dobrze :) zaraz włączę i przetestuję. Mam tylko pytanie, czy ten reset to wykonać gdy będę w domu danej rodziny czy może już gdzieś w podróży??

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:26.