![]() |
Zmiana nazwiska po ślubie. (Problem)
Gram simką np. o nazwisku Kowalska.
Poznała ona Sima i wyszła za niego za mąż. Teraz nazywa się Malinowska. Dziecko też. Podczas gry wszyscy figurują jako Malinowscy, (po mężu) Jednak w trybie okolicy, gdy klika się na ich dom/parcelę, oraz w trakcie ładowania rodziny nadal figuruje nazwa Kowalska. Czy to można jakoś zmienić? Czy parcela zawsze "będzie nosić panieńskie nazwisko" ? :) Z góry dziękuję za odpowiedzi :) |
Odp: Zmiana nazwiska po ślubie. (Problem)
Da się ale ale jest to dość czasochłonne, więc jeśli tak Ci na tym zależy.. Spróbuj przeprowadzką ale nie taką zwykłą. Wyprowadź najpierw jednego Sima i znajdź mu dom, a potem do niego wprowadź całą rodzinę już w klasyczny sposób - łącząc domy.
|
Właśnie pod tym względem TS3 jest lepsze. Tutaj brakuje mi opcji zmień imię i nazwisko.
Można także zrobić to boolPropem: Tombstone Of L and D/Rename Sim EDIT: @down: a faktycznie ;) Pomyliło mi się :D |
Ale wtedy zmieniasz tylko imię sima, a nazwisko pozostaje takie jak było.
|
No właśnie, nazwisko da się zmienić się tylko w simPe, albo w tych inteeminatorach czy jak to się nazywa. Ale autorce nie chodzi o zmianę nazwiska Sima, tylko o to że w podglądzie domu w okolicy widnieje jeszcze stare, panieńskie nazwisko
|
Z tego co pamiętam był też taki hack na modthesims... Poszukam :)
EDIT: Tutaj: http://modthesims.info/download.php?t=223528 |
Skoro to takie skomplikowane to dam sobie spokój ;)
Nie jest to wprawdzie tak krytyczne i nie przeszkadza mi w grze :) Myślałam, że jest taka prosta opcja by móc zmienić nazwisko, ale jak nie ma to trudno :) W każdym razie dzięki za udział w dyskusji :) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:34. |