TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Renowacja - Droga Donikąd 91 by pensivelane [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=57626)

pensivelane 05.09.2010 13:40

Renowacja - Droga Donikąd 91 by pensivelane [BRAK ZDJĘĆ]

Cześć i czołem :)
Chciałabym wamzaprezentować moją pierwszą renowację Maxisowego domu, oczywiście taką niepublikowaną :P Zdjęcia nie są jakimś szałem - po prostu wycięłam je żywcem ze Storytelling. Nie wyostrzałam ich ani nic, bo prawdę mówiąc po nieudanym kontrastowaniu odpuściłam sobie. Zdjęć jest dużo, tak mi się przynajmniej wydaje, ale mam nadzieję, że dacie radę. A jak nie, to nie :P Druga sprawa: Mało dodatków. Ostatnio nie mam czasu żeby poważnie zająć się downloadsem, dlatego też zostałam zmuszona do wstawienia kanapy, której za bardzo nie lubię, do salonu. Ehh, da się przeżyć, tak myślę :) Trzecia sprawa: Kody. Nie bawiłam się nimi zbytnio, a oczym świadczą przedmioty w kuchni. Cudowałąm wyłącznie moveobjects i boolprop snapobjectstogrid. Jest jak jest, mogło być gorzej.

Krótko o chałupie:
Nie znam wymiarów parceli :P Wiem jednak, iż więcej jak 2 simy to tam się nie zmieszczą, chyba, że komuś się marzy spanie na kanapie. Przewidziany był zapewne dla samotnego/ej sima/ki lub starych dziadków. W każdym razie bez dzieci, bo nie ma warunków. Tak więc renowacji podjęła się moja prehistoryczna simka - Amanda, stworzona ok. 1 rok temu. Została odnowiona fryzurą, dobrze, że nie widzieliście starej :D Jest młoda, wiadomo, limity budżetowe, dlatego nie stać jej było na nic większego. Mieszka ze swoim chłopakiem - Alexem, kto wie, może wkrótce narzeczonym! W domu jest straaaasznie ciasno. Amanda nie zmieniała pozycji ścian, tak więc łazienka nadal przyprawia o klaustrofobię. Kiedy robiłam jej zdjęcia, to myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok -.-". Jest do tego stopnia ciasna i mała, że nie starczyło miejsca na umywalkę. Dlatego też żeby umyć ręce trzeba biegać pod prysznic, albo do stawu za domem. Jest jeszcze wersja Hardcore: woda w kiblu xd. Przyjęci zostaniecie w małym bałaganie, ale nasza para nie zaopatrzyła się jeszcze w szafki z IKEI, któe ukryją wszystko, lub chociażby schowek pod podłogą. Kącik z komputerem też musiał się przeprowadzić w kąt salonu. Za te wspaniałe Spratańskie luksusy trzeba zapłacić 67 883 simoleony, ale jak to mówią:
CIASNE, ALE WŁASNE :)

THANKS FOR WATCHING! :D

Gio 05.09.2010 14:14

Odp: Renowacja - Droga Donikąd 91 by pensivelane

Sypialnia- zbyt pusta. I ta brązowa pralka, brrr.. :D
Następnie- kuchnia strasznie zaśmiecona, ale wokół już jest idealnie czysto :|
I tapeta w kibelku, też nie przypadła mi do gustu :D

8
pozdrawiam

Liv 05.09.2010 14:17

DZIWNOWO?! :O:O:O:O:O Przecież to pustynia była, coś Ty z nim zrobiła?! :(:(:(:(
Renowacja ogólnie ładna, aczkolwiek ten burdel mi się nie podoba. a ściany mogłaś jednak ruszyć. Żeby łazienka była większa!
U mnie mieszkał w tym domku Anastazy Samotnik, zmieniłam tylko wnętrze domku. Jak dorobił się żony i dzieciaka (no, później było ich dwóch...) - dobudowałam piętro. To było 3 (!!!) lata temu, wsadziłam dużo Maxisa, bo dodatków z neta miałam wtedy jak na lekarstwo. I też chciałam "znormalizować" Dziwnowo, ale nie posunęłam się do zmiany terenu na trawiasty! Nie wybaczę Ci tego :((
8/10 - odejmuję za bałagan i za trawę.

@down: lol, pół posta trzeba by edytować :| Ale zostawię na pamiątkę.

pensivelane 05.09.2010 14:19

Ta parcela znalazła się w skrzyni domów - czysciłam Dziwnowo, dlatego. Dom stoi teraz w jednej z moich własnych okolic, wybacz :P

tallje 05.09.2010 14:31

JEZU, to jest śliczne! ;3
Jedyne co mi się inie podoba to pralka, i ta pustka w sypialni, ale tak to naprawdę ładnie, jak na taką małą chałupę :P
9.5/10 za pralkę i pustkę :>

dżin. 05.09.2010 17:17

Bardzo, bardzo ładnie, ale bardzo, bardzo duży bałagan :D Piękny ogród, pięknie ogółem na zewnątrz, w środku jak mówiłem straszny bałagan :( 9

.mirror 05.09.2010 20:52

W kuchni jest niesamowity bajzel, a w reszcie pokojów jest, no, nienagannie. To mi się najbardziej rzuciło w oczy. Nie podoba mi się to, że wokół całego domu jest to kamieniste pokrycie terenu. Jeszcze coś. Podłoga na tarasie jest drewniana. Po deszczu w realu zaczęłaby gnić :P Salon jest straaaasznie pusty, chociaż jakiś ładny dywanik by się przydał na środku.
A teraz plusy - genialny ogród i urządzenie tarasu. Skąd masz tą genialną huśtawkę na drzewie? :P I akurat mi się baaardzo podoba sypialnia, to łóżko jest świetne, bardzo tam pasuje. I te ciuchy na tarasie, aaaaach :P
Hm, liczbowo nie lubię oceniać, więc może mi wybaczysz za brak takowej oceny? :P

pensivelane 05.09.2010 20:58

Jesli chodzi o hustawkę, to nie mam zielonego pojęcia.
Sprawdziłabym w grze, ale nie wiam jak.
Może mi jakis dobrodziej wyjasni :P

.mirror 05.09.2010 21:03

Hah xD
Klikasz na ikonkę huśtawki w grze i czekasz aż ci się pojawi opis, tam powinien pisać adres strony, na której jest dany obiekt :P

pensivelane 05.09.2010 21:06

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
dziękuję światły człowieku :p
jak już przeinstaluje grę (moje EA Games ma 72 GB O.O ), to ci sprawdzę :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:20.