![]() |
jak widzieć budynki?
A więc: widziałam na screenach albo fotach że można zrobić tak że - jesteśmy w domu sima i widzimy inne z sąsiędztwa np. będąc u rodziny Lotario zobaczę np. dom rodziny Kaliente ... Tylko pytanie jak? :D Z tym że mam baaaaardzo słaby komputer i kartę graficzną też... :/
|
Odp: jak widzieć budynki?
W opcjach (ikonka trybików) musisz sobie zaznaczyć zasięg widoku->duży (wystarczy), aczkolwiek w przypadku słabej grafiki nie jest to wskazane.
Ale spróbować możesz :) |
Akurat to nie tak mocno wpływa na grafikę,
jeśli będzie się cieło ustaw na Średnie. |
Oprócz zasięgu renderowania obrazu należy również włączyć pojawianie się poza główną parcelą: obiektów, drzew i budynków.
Ps. z własnych obserwacji w ts2 nie zauważyłem zbytni skoków wydajności po włączeniu obiektów poza parcelą. Inaczej sprawa się ma w ts3. |
Zasięg zanikania ? o tym mówisz?
|
Em... może jestem trochę nie kumata ale - wchodzę w Dziwnowo biorę opcje i szukam szukam i nie mogę znaleźć... jakby ktoś mógł dokładnie wytłumaczyć ... :D
|
a w ogóle masz jakieś dodatki czy samą podstawę?
nikt tego jak widzę nie napisał, ale jeżeli masz samą podstawę to tej opcji nie ma :) musisz mieć jakikolwiek dodatek (nie akcesoria!!!) żeby Ci się ta opcja pokazywała ;) EDIT: widzę, że masz wersje podstawową... więc nic z tego nie będzie :P |
up: no nie mam ... yh i po ptokach ... :/ no to trudno ;)
|
a wchodzisz w opcje jak jesteś w okolicy czy w domu? Bo wydaje mi się że ta opcja pojawia się tylko w opcjach jak jesteś w domu ale głowy nie dam :P
|
@up: Nie ma to znaczenia, jeśli nie posiada dodatku.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:57. |