TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   "Wypadki" w pracy (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58380)

Malika18 14.11.2010 22:05

"Wypadki" w pracy

Nie widziałam tego tematu, jeśli był temat ten wystaczy usunąć :)

Każdemu z nas chyba nie raz zdarzyło się ze simowi będącemu w robocie coś się przydarzyło, a mianowicie wyskoczyło okienko a w nim piękna historia i trzy opcje do wyboru. W tym temacie proszę o to by wymienić znane wam przypadki i prawidłowe odpowiedzi, bo w rodzinie w której gram chodzi głównie o to by szybko odremontować dom ( wiecie berbeć w drodze a bez kodów staram się grać)

Więc:

Kariera Obibok- ostatni stopień, bodajże 10: piękna historia o tym ze nasz sim ma na pewnej imprezie rozbawić gości, do wyboru mamy- biegaj nago lub śpiewaj. Ja wybrałam śpiewaj i wylali go z roboty, bo podobno jak juz tam coś smęcił zaczął tupać i goście porozlewali poncz [tak mniej więcej] i wylali go z roboty :D

Kariera Polityka- stopnia nie pamiętam ale wyskakuje historia że mamy zrobić korektę za pierwszym razem wybrałam korektę ręczną to ze za wolna i cofnięta została moja simka ( mianowicie Marysia Przyjemniak :D) a jak wybrałam automatyczną to ją wylali..

narazie nie chce mi się pisać, jeśli znajdę chwilkę podopisuje tu coś...

Liv 15.11.2010 11:04

Odp: "Wypadki" w pracy

Nie ma jednej poprawnej odpowiedzi, którą trzeba wybrać zawsze ;]
W CW w tym panelu wyboru korzyści z aspiracji życiowej jest takie okienko, dzięki któremu ma się 80% szans na trafienie dobrze w przypadku pojawiania się "karty szansy" ;)
Najlepszy sposób na szybkie zarobienie to częste awanse+opcje dochodzące w CW [aspiracja "pogoń za bogactwem" daje m.in. większe wypłaty, umożliwia grę na giełdzie, dzięki której Sim często dostaje niezłą kasę (od czasu do czasu też straci, wiadomo ;)), jak się ma dużo pkt. logiki i się wybierze na komputerze "udzielaj konsultacji finansowej" Sim na godzinę zarobi 200 simoleonów]

Reserved 21.11.2010 12:17

Mój kot który był już Gwiazdą Filmową, też dostał tą kartę i wygrałam 10 000 $.
Tam 2 czy 3 dni później to samo i znowu 10 000 $ do kieszeni :)

Chryzantem Złocisty 21.11.2010 12:22

kiedyś przeczytałam,że przy tych kartach szansy powinno się wybierać uczciwe,rozsądne i najprostsze rozwiązania.podobno takie są właściwe.

kalafjor 21.11.2010 13:05

Chryziu, jednak tak nie jest. Tak jak pisała Liv gra przy każdym losowaniu wybiera poprawną odpowiedź. Tak samo jest z ninją. Też nie wiadomo czy odpowiedź jest dobra.:)

Wiktoria__07 22.11.2010 18:46

mój gościu pracował w armii i w wyborze to byłi na wysokim stopniu kariery dostal zadanie i wygrał... 50 000$!!! Sama nie wiem jak to sie stało!!!

A jak wcześniej mówili nie wiadomo która jest prawdziwa i dobra bo raz w karierze biznes mi wyskoczyła krta i dałam już nie pamiętam jaką odpowiedź to było OK a potem inny sm to samo i go wylali...

Dżogurt 04.12.2010 17:12

Moja simka-lekarka miała takie zadanie ,że przyszedł do niej facet z lamą i obydwoje płakali. Miałam opcję żeby obejrzeć albo lamę albo sima. Nie wiedziałam co robić więc dla żartu wybrałam lamę co okazało się dobrym wyborem.

Chewbacca 28.12.2010 17:07

od czego zależy czy odpowiedz którą zaznaczymy bedzie tą dobrą lub tą złą?

Avantys Impremia 28.12.2010 17:24

Od naszego rozumu i szczęścia ^^

Casslin 28.12.2010 18:05

Ja zawsze miłam pecha przy wyborze tych cukierków w karierze naukowiec. trzeba było wybrać czerwony czy niebieski. Zawsze źle wybierałam. ; D
Ale teraz to zazwyczj daję ignoruj.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:50.