![]() |
Po włożeniu płyty w napęd komputer się wyłącza!
Pomóżcie mi, proszę!
Wkładam płytę w napęd zamykam a po chwili komputer się zupełnie wyłącza! Potem spowrotem włączam kompa, wyciągam płyte, wkładam ją do napędu i to samo! Co się dzieje?! |
Odp: Po włożeniu płyty w napęd komputer się wyłącza!
Według mnie pada Ci zasilacz, ale nie jestem pewien.
|
jakby mu padał zasilacz to by się mu komputer nie włączał w ogóle,uruchamianie kompa zżera więcej energii niż odczytanie płyty.
może z płytą coś jest nie tak? skąd masz tą płytę?wcześniej działała normalnie? |
Jaki zasilacz???
Myślę że płyta nie jest w złym stanie... Poradźcie mi, proszę... czy da się to naprawić?! |
po pierwsze to sprawdź, czy wkładając inne płyty dzieje się to samo. Jeżeli tak, no to coś z napędem, a jeżeli nie, to masz coś namieszane z rejestrem na płytce, że wyłącza Ci kompa. Bo od uszkodzonych płyt raczej tak się nie dzieje.
|
plyta jest nowa czy uzywana przez kogos wczesniej?
bardzo porysowana? czy wczesniej dzialalo OK, a dopiero teraz sie cos dzieje? |
Z innymi płytami dzieje się to samo...
Płyta jest w dobrym stanie, nie ma aż tak dużo rys... Jest nowa i używana tylko przeze mnie... Wszystko wcześniej działało OK, od jakiegoś czasu się to dzieje... :( Pomóżcie, powiedzcie co mam zrobić?! |
no to przecież oczywiste, że coś jest nie teges z komputerem. Na początek otwórz go i odkurzaczem kurz przeczyść, może gdzieś przy napędzie jest jakieś zwarcie czy coś. Sprawdź wszystkie kabelki no i upewnij się z tym zasilaczem, może masz przełącznik z tyłu nie do konca włączony.
|
Dzięki spróbuje:), ale nie jestem pewien czy to zadziała... dzięki za pomoc, ale proszę o coś jeszcze ...
|
a mnie to się wydaje,że czytnik płyt się zepsuł.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:37. |