TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Nie mogę zamówić usług, nikt nie przyjeżdża (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60047)

malina 10.04.2011 14:39

Nie mogę zamówić usług, nikt nie przyjeżdża

Hej, mam taki problem. Otóż kiedy dzwonię po usługi np. adopcję, czekam i czekam (nawet kilka dni) i tak nikt nie przyjeżdża, a ja nie mogę wejść do otoczenia, bo jest napisane, że "nie mogę wejść do otoczenia podczas gdy ma przyjechać nowy członek rodziny". Tak samo jest z wszyskimi NPC, czyli strażakami, gazeciarzem, listonoszem, opiekunką czy dostawcą pizzy. Mam tylko zwykłe The Sims 3, bez dodatków i najnowsze aktualizację. Czy ktoś już tak miał? Jak mogę rozwiązać ten problem? Proszę o pomoc.

Searle 12.04.2011 14:36

Odp: Nie mogę zamówić usług, nikt nie przyjeżdża

Cytat:

"nie mogę wejść do otoczenia podczas gdy ma przyjechać nowy członek rodziny"
A nie adoptowałaś jakiegoś dziecka? Może coś się zawiesiło i dziecko nie może przyjechać?

Ewentualnie wyjdź z gry bez zapisywania. Może to coś da?

malina 13.04.2011 19:43

Cytat:

Napisał Searle (Post 1387562)
A nie adoptowałaś jakiegoś dziecka? Może coś się zawiesiło i dziecko nie może przyjechać?

Ewentualnie wyjdź z gry bez zapisywania. Może to coś da?

No właśnie w tym problem że gdy chcę zaadoptować dziecko to dzwonie po opiekuna i czekam i czekam i nie przyjeżdża. Zawszę muszę wychodzić bez zapisywania

Trykuu. 14.04.2011 04:38

Malina:
Tak jest we wszystkich rodzinkach?
*jak tylko w tej to ja po prostu przeprowadź powinno być po kłopocie
A jeżeli i to nie pomoże to reinstall gry

malina 15.04.2011 18:16

Cytat:

Napisał Trykuu. (Post 1388167)
Malina:
Tak jest we wszystkich rodzinkach?
*jak tylko w tej to ja po prostu przeprowadź powinno być po kłopocie
A jeżeli i to nie pomoże to reinstall gry

niestety we wszystkich... po reinstalowaniu gry pizza i opiekunka do dzieci już do mnie przychodzą, ale ani ludzie od adopcji ani kosiarz (simy nie mogą umierać, bo kosiarza nie ma) dalej nie... zaraz spróbuję pousuwać mody, zobaczę co wtedy

muffindance 15.04.2011 18:24

To moze byc faktycznie wina modu, najlepiej wytnij folder Downloads i wtedy wlacz gre. Moze masz jakis wadliwy dodatek (przeciez bez sensu by bylo, gdybys usuwala kazdy mod/dodatek i wlaczala gre znowu)

malina 21.04.2011 15:01

niestety ani reinstall ani usunięcie modów nic nie dało :/

shan 22.04.2011 16:49

To może spróbuj odinstalować grę, wyczyścić wpisy rejestru. Zainstalować grę, nie instalować żadnych dodatków z netu. Według mnie to powinno pomóc.

malina 25.04.2011 16:13

zrobiłam wszystkie te czynności i dalej nic :/ ale zauważyłam, że wszystko u mnie działa tylko wtedy, gdy nie aktualizuję gry - czyli tylko w pierwszej wersji gry..

kaka123 25.04.2011 16:16

Ja też czasami tak miałam. Musiałam próbować parę razy ich wzywać, ale nie aż tak.
Jak Ci na tym zależy, to sformatuj komputer.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:54.