TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Kram małego piekarza - problem (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60779)

Natix 04.07.2011 09:26

Kram małego piekarza - problem

Zamieszczam to tutaj, ponieważ kram pochodzi z dodatku Kariera.
Wiem, że to dość błahe, ale zaczyna mnie to poważnie wkurzać.
Otóż simka Angel (wiek szkolny) zapragnęła mieć kram małego piekarza. Nigdy wcześniej z niego nie korzystałam, więc przeczytałam co tam pisze, postawiłam przed drzwiami i zrobiłam babeczki - jedna taca waniliowych, druga jagodowych. Ustaliłam cenę (2$ żeby nie było za dużo) i się zaczęło. Ludzie ciągną tam od świtu do nocy - potrafią stać z 2-3 godziny aż zaczynają rozmawiać z innymi, korzystać z domowych sprzętów, choć nikt ich nie zapraszał i generalnie się narzucać, aż muszą jechać do pracy. Bezrobotni potrafią stać aż do wielkiego głodu, a potem po prostu idą sobie do ogródka i zrywają. Co ciekawe, korzystają tylko z tego, co jest poza domem, w ogrodzie. 2 simowe tygodnie już się tak dzieje, ale nikt nigdy nic nie kupił (w słoiku nie ma kasy a babeczki nie znikają).
Jak zrobić, żeby zaczęli kupować te babeczki?
(Wiem, że mogę usunąć kram i się skończy, ale w końcu nie po to to kupiłam!)

suomii 04.07.2011 12:02

Odp: Kram małego piekarza - problem

ja zawsze idę z tym do parku, czy gdzieś. a poza tym moja simka stała cały weekend i tylko 1 babka coś kupiła :/

Ejak 04.07.2011 12:22

Właśnie idź do parku, choć ja jak to wystawiłem przed dom, to 2 osoby tylko kupiły, a jak schowałem "Kram Małego Piekarza" do wyposażenia, to sobie poszli. Przy okazji podnieś cenę bo 2 Simoleony to mało ;)

nmin 04.07.2011 17:38

Pamiętam, że mój Sim to kiedyś miał i trochę sprzedał, działało. Może na Simach jest opcja namówienia do zakupu? Albo babeczki muszą być lepszej jakości?

suomii 04.07.2011 21:00

trzeba też sprawdzać raport piekarski.

Ejak 06.07.2011 11:54

A właśnie, gdzie jest raport piekarski w gazecie ?

suomii 06.07.2011 12:20

musisz dzieckiem kliknąć na gazetę i tam powinna być taka opcja

Searle 11.07.2011 10:28

Z tego co pamiętam, to te babeczki z czasem się psują, więc nie dziwota, że simy nie chcą tego kupować.

nmin 11.07.2011 20:25

Cytat:

Napisał Searle (Post 1415606)
Z tego co pamiętam, to te babeczki z czasem się psują, więc nie dziwota, że simy nie chcą tego kupować.

Ale wtedy dzieciak miałby nastrójnik o zepsutej żywności w wyposażeniu, to raczej trudno przegapić.

Ejak 12.07.2011 16:39

Mi się jeszcze nie zepsuły nigdy babeczki, bo nie trzymam w wyposażeniu Sima, tylko od razu do lodówki jak nikt nie kupi.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:14.