TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Wylaczajacy sie komputer. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=62177)

octavessens 22.11.2011 14:09

Wylaczajacy sie komputer.

Moj laptop wyłacza sie po kilku minutach grania ;/ Wyłacza sie tylko i wylacznie podczas gry, gdy nie gram wszystko wporząsiu? O co chodzi? Wie ktos?

Spectrum 22.11.2011 15:21

Odp: Wylaczajacy sie komputer.

Laptop spełnia wymagania sprzętowe?
Mi też się komputer wyłączał, ale wyczyściłem z kurzu wszystkie części komputera i było w porządku.
I czy laptop przegrzewa Ci się ?

octavessens 22.11.2011 15:42

Tak przegrzewa się, chyba. Bo jest ciepły. I spełnia bo nigdy nie było takich problemów

Searle 22.11.2011 18:15

Sprawdź pamięć wirtualną. Może musisz ją zwiększyć?

Julsowa 26.11.2011 15:57

Owszem, przegrzewa się, tak samo mam ja, nie tylko z simsami. Takie gry jak minecraft, simsy, nostale przeciążają laptopa, nie znam się na tym niestety. Ale polecam ci zrobić tak - gdy masz czas, laptop jest "wypoczęty", to wtedy włącz go i od razu, niczego innego nie włączając (oczywiście jak coś włącza się od razu po starcie poczekaj, wyłącz) innych rzeczy. Np. rano. Ja tak robię, cóż, gram od wtedy dłużej.

anie_1981 27.11.2011 13:10

Laptop, może wymagać przeczyszczenia z kurzu. Najlepiej byłoby dmuchnąć parę razy we wiatraczki, ale nie wolno im się rozpędzić. Czyli tak delikatnie. Sprawdza się do tego zwykła pompka do materacy, najlepiej wybrać zaworek z cienkim dzióbkiem i ostrożnie kompa przedmuchać. Jeśli się boicie, to można zanieść do sklepu komputerowego i poprosić o przeczyszczenie, nie powinno to być zbyt drogie, a nawet lepiej, bo kompa rozkręcą i całkiem przeczyszczą. Do tego, nie zamiast, warto zainwestować w podkładkę chłodzącą, lub chociaż taką, która unosi kompa lekko (tak po skosie) w górę. Wtedy komp nie dogrzewa się jeszcze dodatkowo przez leżenie na płaskiej, nagrzewającej się powierzchni. Ma po prostu lepszą cyrkulację powietrza.

Martynaa 29.12.2011 01:36

Miałam tak samo. Odkręciłam śrubki od laptopa i przeczyściłam go w środku z kurzu. Wiatraczek był bardzo zakurzony. Kupiłam też podkładkę chłodzącą, teraz jest wszystko dobrze.

lay 29.12.2011 07:52

Czasem wystarczy zwyczajnie odstawić komputer na stół/biurko z kolan.

To, że komputer jest ciepły to wcale nie znaczy, że się przegrzewa. Polecam zaobserwować, czy w momencie jak się wyłącza jest o wiele cieplejszy niż zwykle, czy wręcz parzy. Jeśli tak to owszem, się przegrzewa, jeśli zaś jest zwyczajnie ciepły - cóż, to normalne, mój także fajnie grzeje i jakoś się nie wyłącza.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:24.