![]() |
Dziura między piętrami
http://img832.imageshack.us/img832/9...eenshotapn.jpg
No, sami widzicie, w czym problem. Chciałem zrobić taki świetlik, ale między pierwszym piętrem a drugim jest taka dziura, która psuje cały efekt. Wie ktoś, jak się tego pozbyć? |
Odp: Dziura między piętrami
Bo to jest chyba żyrandol "dwupiętrowy"...
I on zostawia takie dziury. Przynajmniej tak było w Rezydencjach i Ogrodach, ale Twój jest chyba z neta... |
Dokładnie, jest z neta. Poza tym nie chodzi mi o żyrandol, tylko o tą dziurę między sufitem a ścianą. Da się ją jakoś zasłonić?
|
AAAAAA... To źle zrozumiałam i trochę nie wiem jak pomóc...
Rozumiem, że te ściany na górze ściśle przylegają do otworu w suficie, a mimo to jest przerwa...? Może spróbuj wykasować ściany na górze i postaw raz jeszcze? |
Niektóre okna z neta tak robią, spróbuj dać inne i napisz czy też jest dziura ;)
|
Miałam ten sam problem przy budowie ostatniego domu. Robiłam wysoki hol i na zdjęciach również pojawiała się taka dziura. Coś takiego pojawia się tylko wtedy, kiedy buduje się takie wysokie pomieszczenia, niezależnie od okien, żyrandoli, czy czegokolwiek innego. Błąd gry, myślę.
|
Ja wiem... JEśli masz zainstalowane OŻ, to robi się dzióra na sufit B)
|
Bo tylko posiadając OŻ MA się sufit...
I dziura, nie dzióra... |
To jest błąd, a raczej niedopracowanie gry, niezależne od dodatków itd. Jedynym wyjściem byłyby jakieś "nakładki" podsufitowe na ściany, które po części by to zakryły. Wiem, że w OŻ takie coś doszło, chyba jest w dekoracjach. Co prawda nigdy tego nie próbowałem, ale w połączeniu z tymi listwami (najlepiej z takim samym wzorem) chyba dałoby się to zakryć :)
|
Przeszukałem simsy w poszukiwaniu czegoś, co by to zasłoniło, ale poza jednym obiektem, który w dodatku i tak nie pasował, nic nie znalazłem.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:22. |