![]() |
Odp: Eklektyzm
Muszę powiedzieć, że jestem miło zaskoczony. Dom (jak się domyślam) jest do grania i naprawdę widać, że jest funkcjonalny. Bryła, mimo że nie jest idealna, przypadła mi do gustu (chyba ze względu na kolorystykę). Ale koniecznie niższy dach + inne pokrycie ściany. Ogród to raczej zbiór różnych roślinek a i część funkcjonalna nie jest zbyt piękna, jednak jakies tam rozplanowanie jest, co mnie bardzo cieszy. Wnętrza są bardzo dobre - eleganckie i w naprawdę dobrym stylu, nawet mimo tego że niektóre zupełnie odbiegają stylem (łazienki i jedna z sypialni). Mam wrażenie, że zamieniłaś zdjęcia bo ta fioletowa sypialnia (bardzo ładna!) bardziej pasuje dla właścicieli aniżeli dla nastolatki. Nie podoba mi się także ten niebieski w kuchni i w salonie. No i przenigdy nie stawiaj telewizora na środku pomieszczenia.
Reasumując zaliczyłaś dobry debiut i mam nadzieję, że popracujesz nad ogrodem i wystawisz jeszcze coś :) |
Odp: Eklektyzm
Hmm.. Mam dylemat szczerzę mówiąc. Nie wiem co sądzić o tym projekcie.
Zacznijmy od bryły. Jest prosta, troszkę nie postawna. Niezbyt mi się podoba, co nie znaczy, że jest brzydka. W ogrodzie, z przodu domu jest za dużo kwiatów. Krzewy są za wysokie i powinny stać gdzieś na uboczu. Nie jestem też zwolennikiem zbytniej symetrii w ogrodach. Przydałoby się także więcej drzew z przodu, a mniej z tyłu. Ogólnie jednak nie jest jest źle, choć mogłoby być o wiele lepiej. Wystarczy popatrzyć na projekty ogrodów w internecie i troszkę się nimi zainspirować. Wnętrza są dość ładne, ale miejscami jest za ciemno. Wiem, że to domek do gry, ale jednak pomieszczenia powinny być ze sobą spójne. I bardzo mnie razi, to, że w salonie kanapa stoi tak blisko telewizora. Każde pomieszczenie jest jednak dopracowane i za to duży plus. To chyba na tyle. Domek oceniam na 7/10. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:31. |